Politie Zuid-Holland-Zuid

11/01 Hoeksche Waard

Dordrecht, 11-01-2006 o Persberichten District III

7 TIPS NAAR AANLEIDING VAN OPSPORING VERZOCHT
HOEKSCHE WAARD - Er zijn 7 tips binnengekomen naar aanleiding van de uitzending van het programma Opsporing Verzocht op dinsdagavond 10 januari. In het programma werd aandacht besteed aan een zaak in de Hoeksche Waard. Van de 7 tips zijn er zeker 3 bruikbaar die verder onderzocht zullen worden.

Tussen vrijdag 8 juli en zaterdag 19 november 2005 waren in de Hoeksche Waard zakkenrollers actief in supermarkten. Dit gebeurde onder andere in Numansdorp, Oud-Beijerland en in het Brabantse Klundert. De daders handelden in groepsverband. Een van de daders pinde op dinsdag 12 juli bij de Rabobank aan de Pieter Repelaarstraat in Puttershoek en op zaterdag 19 november bij de Rabobank aan de Markstreek in Klundert. Tijdens het pinnen droeg de man een opvallend shirt met de cijfers 482A3 in spiegelschrift met daarvoor een ster. De politie is op zoek naar mensen die deze man aan de hand van de bewakingsfotos herkent.

Indien mensen de man op te foto herkennen, worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Daarnaast verwijzen wij ook naar de site www.opsporingverzocht.nl. daarop staan nog twee fotos van de verdachte.

VERLICHTINGSCONTROLE
KLAASWAAL De politie heeft op dinsdagmorgen 10 januari een verlichtingscontrole gehouden op de Molendijk in Klaaswaal. Het ging om een controle waarbij de fietsers werden staande gehouden en gecontroleerd. Ongeveer 100 passanten werden gecontroleerd. 11 personen kregen een bekeuring voor het niet juist voeren van verlichting.

OVER DE KOP GESLAGEN EN IN DE SLOOT BELAND
OUD-BEIJERLAND Een 42-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht is met een nekfractuur naar het ziekenhuis gebracht nadat zij met haar auto over de kop was geslagen en in de sloot belandde. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 10 januari omstreeks 10.30 uur. Door een getuige werd gezien dat de bestuurster de macht over het stuur verloor. Hoe dat is gekomen, is nog niet bekend. Het slachtoffer werd door de brandweer uit de auto gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

VERDACHT VAN BELEDIGING/BEDREIGING AGENT
HEINENOORD De politie heeft op dinsdagavond 10 januari een 35-jarige man uit Schiedam aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van belediging en bedreiging van een agent op 23 december 2005. De betreffende agent was samen met een collega aan het surveilleren die nacht en voerde een controle uit bij een auto op de A29. De verdachte die in de auto meereed, nam een dreigende houding aan tegenover de agent en beledigde hem. Hij ontkent de bedreiging en belediging.

OP/OVER AUTOS GELOPEN
HEINENOORD De politie heeft op dinsdagavond 10 januari twee jongens van 15 jaar uit Oud-Beijerland aangehouden op de Goidschalxoordsedijk. Alerte bewoners hadden gezien hoe de jongens over autos liepen en op motorkappen sprongen. Ze hielde de jongens aan en belden de politie. Beiden jongens bekenden hun aandeel op het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Vooralsnog is er geen schade ontdekt aan autos. De jongens zijn na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

RUITEN CARAVAN VERNIELD
s GRAVENDEEL De politie heeft dinsdagavond 10 januari een 19-jarige man uit s Gravendeel aangehouden op verdenking van vernieling. De man had na een ruzie de ruiten van een caravan vernield op het asielzoekerscentrum aan de Kilweg. De verdachte was niet gewenst in de caravan en werd er uit gezet. Daar was hij het niet mee eens en sloeg de ruiten in. De man bekende en werd ingesloten.