Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

11 januari 2006

Zutphen - Onder invloed

Een 54-jarige automobilist uit Zutphen bleek afgelopen nacht (12/1) rond 00.05 uur bij een controle op de Vijfmorgenstraat onder invloed van alcohol. De man blies 1,1 prom. De politie maakt proces verbaal op.

Lochem - Boetes bij controles

Bij controles in Lochem en Gorssel zijn dinsdag (11/1) in totaal 12 bekeuringen opgemaakt voor de volgende zaken: 4x voor niet handsfree bellen, 2x niet dragen van de autogordel, 2xl te hard rijden, 1x donkere folie op autoruiten, 1x verlopen APK, 1x opgevoerde bromfiets en 1x geen voorrang verlenen.

Brummen - Wederom Blauwe Avond in gemeente Brummen

De politie heeft dinsdagmiddag (11/1) en avond in de gemeente Brummen op verschillende locaties controles gehouden. Het politieteam Brummen kreeg hierbij ondersteuning van het team Verkeershandhaving en motorrijders van de Koninklijke Marechaussee. Aandachtspunten tijdens deze controle waren te hard rijden, dragen van autogordel, dragen van helm, alcoholgebruik en technische staat van voertuigen. Verder werd speciaal gelet op extreem geluid uit uitlaten van auto's en bromfietsen. Dit naar aanleiding van klachten. Er werd bekeurd voor de volgende zaken: 6x niet dragen autogordel, 5x te hard rijden (hoogst meten 75 km waar 50 km is toegestaan), 2x opgevoerde bromfiets, 1x fietsverlichting niet in orde, 2x kentekenplaatverlichting defect, 1x ontbreken verzekeringsplaatje, 3x onnodig geluid (uitlaat), 1x ondeugdelijke reminrichting, 1x uitlaat niet dempend en 1x niet kunnen tonen bromfietscertificaat.

Epse - Negen bestuurders rijden te hard

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners heeft de politie dinsdagmorgen (11/1) een snelheidscontrole gehouden op de Dortherweg. Negen van de dertig gecontroleerde bestuurder reden harder dan de toegestane snelheid van 60 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km. De politie gaat hier vaker te controleren.

EINDE BERICHTEN

---- --