Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

11 januari 2006

Doetinchem - Fietsster raakt gewond

Een 23-jarige fietsster uit Doetinchem raakte dinsdagmorgen (11/1) rond 09.25 uur gewond na een aanrijding. De vrouw fietste over de Nieweweg en stopte bij de kruising met JF Kennedylaan. Achter haar stopte een 71-jarige automobiliste uit Doetinchem. De automobiliste dacht op een gegeven moment dat de fietsster op haar fietst stapte en begon te rijden. Hierdoor botste zij tegen de fietsster. De 23-jarige viel en had een pijnlijke knie. Zij werd door ambulancepersoneel behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Winterswijk - Fietsster gewond

Een 85-jarige fietsster uit Winterswijk raakte dinsdagmiddag (10/1) omstreeks 14.10 uur. De vrouw fietste vanaf een parkeerterrein de Hortensialaan op. Hierbij zag zij een streekvervoerbus die daar reed over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De vrouw werd met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Didam - Auto weggenomen bij woninginbraak

In een woning aan de Haamstraat werd in de nacht van maandag op dinsdag (10/11) ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werd een tas met daarin onder andere autosleutels, kentekenbewijzen, een rijbewijs, een portemonnee en een mobiele telefoon. Met de autosleutels werd de auto, een zwarte Mazda 3 Touring met kenteken 96-PX-TN weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Groenlo - Politie onderzoekt inbraken

In de nacht van maandag op dinsdag (10/1) werd bij drie bedrijven aan de Industrieweg ingebroken. De bedrijven zijn gevestigd op het industrieterrein "De Brandmate" aan de Twenteroute. Van de bedrijven werd een raam vernield. Bij één bedrijf werd geld weggenomen, bij een ander een kluis. Een derde bedrijf mist niets. Getuigen hebben die nacht in de omgeving een lichtkleurig, klein type auto gezien. De politie is direct een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de inbraken kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

Groenlo - Inbraak dierenartsenpraktijk

In de dierenartsenpraktijk aan de Buitenschans werd afgelopen nacht (11/1) ingebroken. Dit moet gebeurd zijn rond 04.40 uur. Om binnen te komen werd een deur geforceerd Weggenomen werd een onbekend geldbedrag. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Sinderen - Controle na klachten

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners heeft de politie dinsdagmorgen (10/1) omstreeks 08.00 uur gecontroleerd op de Sinderenseweg. Hierbij reed een 26-jarige automobilist uit Gendringen 71 km terwijl hier 30 km is toegestaan. De man kan een boete tegemoet zien.

Silvolde - Fietsverlichting niet in orde

Dinsdagmorgen (10/1) bleek bij controles op de Ulftseweg en de prins Bernhardstraat dat de verlichting van twaalf fietsers niet in orde was. Deze fietsers kregen een bekeuring. De politie houdt in deze donkere periode regelmatig verlichtingscontroles om zo het aantal letsel-ongevallen naar beneden te krijgen.

EINDE BERICHTEN

---- --