Gemeente Barneveld


Burgervoorzitter welstandscommissie gezocht

De gemeente Barneveld heeft een eigen welstandscommissie. Deze commissie geeft advies aan het gemeentebestuur over bouwplannen, aanvragen van reclamemiddelen op panden, stedenbouwkundige- en beeldkwaliteitsplannen. De vergaderingen van de welstandcommissie zijn openbaar zijn. Om de transparantie van de commissie en betrokkenheid met de bewoners te verbeteren gaat het gemeentebestuur op zoek naar een 'burgervoorzitter'.

Werkwijze welstandscommissie De welstandscommissie adviseert het college van burgemeester en wethouders over bouwplannen, de aanvragen van reclamemiddelen op panden, stedenbouwkundige plannen, en beeldkwaliteitsplannen. Voor de kleinere plannen gebruikt zij de welstandsnota als uitgangspunt voor haar advies. Ook heeft de commissie een adviesrol als het gaat om plannen voor monumentale panden. De commissie vergadert twee maal per maand een dag en eventueel tussentijds over bijzondere plannen of ontwikkelingen. De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar.

Vacature voor 'burgervoorzitter' De commissie bestaat op dit moment uit twee architecten en wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris. Om de transparantie van de commissie en betrokkenheid met de bewoners te vergroten, gaat het gemeentebestuur de commissie uitbreiden met een onafhankelijk burgervoorzitter. Om een goede 'Barneveldse' vertaling te kunnen maken, is het van belang dat deze persoon woonachtig is in de gemeente Barneveld.

Profiel voorzitter Het gemeentebestuur zoekt iemand die: * woont in de gemeente Barneveld; * oog heeft voor het belang van de kwaliteit van bebouwing passend in de omgeving; * in staat is om de kijk van de burger op de kernen en het buitengebied te vertalen in de commissie; * ervaring heeft met het leiden van vergaderingen; * gevoel heeft voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.

De voorzitter en de leden van de welstandscommissie worden voor een periode van 3 jaar benoemd en zijn eenmaal herbenoembaar voor een periode van 3 jaar. Honorering en vergoedingen van reiskosten vinden plaats volgens de regelingen van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA).

Reageren voor 1 februari Mensen die voldoen aan het profiel en geĂŻnteresseerd zijn in deze functie kunnen voor 1 februari een sollicitatiebrief schrijven. Deze brief moet gericht zijn aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld, Postbus 63, 3770 AB Barneveld. Meer informatie over de vacature is verkrijgbaar bij de heer G.C. de Kruijf, hoofd van de afdeling Ruimte, Bouwen en Wonen, tel. (0342) 495 222.

Gerelateerde bericht(en) Klik voor meer info... Mutatiedatum 11/01/2006

Naar de vorige pagina