Gemeente Haarlem


11 januari 2006

005/06
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Betere aansluiting Schalkwijk - Midden met omliggende gebieden

GEBIEDSVISIE SCHALKWIJK - MIDDEN

Voor diverse gebieden in Schalkwijk zijn de afgelopen jaren gebiedsvisies ontwikkeld. In het gebied Schalkwijk - Midden (voorheen Kantorenstrook Schalkwijk) zijn diverse ontwikkelingen gaande of staan in de planning. Om de ontwikkelingen in Schalkwijk - Midden in samenhang te laten brengen met de omliggende gebieden, is er volgens het college behoefte aan een integrale gebiedsvisie.

Het betreft hier met name het gebied gelegen tussen de Europaweg, de Aziëweg, de Amerikaweg, de Floris van Adrichemlaan, de Louis Pasteurstraat, de Boerhaavelaan, de Toekanweg en de Schipholweg. Om met het gebied aansluiting te kunnen krijgen bij de omliggende wijken, is de aangrenzende bebouwing van bovengenoemde wegen meegenomen bij het bepalen van de plangrens.

Aansluiting omliggende wijken en ontwikkellocaties
Binnen het plangebied van Schalkwijk Midden vallen onder meer het voormalige Belastingkantoor, het Damiatecollege, Stichting Sint Jacob en garagebedrijven hoek Kennedylaan/Amerikaweg. Ook de invloed van de Zuidtangent haltes wordt betrokken in de visie. Tevens is het van belang de verkeersafwikkeling ter plaatse nader te bezien. Niet alleen voor een goede aansluiting op de bestaande omliggende wijken, maar ook om aansluiting te vinden bij de ontwikkellocaties Stadsdeelhart Schalkwijk en 023.

Indien de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling in haar vergadering van 26 januari 2006 instemt met de startnotitie, zal gestart worden met het opstellen van de gebiedsvisie. Diverse belanghebbenden uit het gebied worden betrokken bij het opstellen van de gebiedsvisie.

sector Stedelijke Ontwikkeling
Ninve Altunc, communicatieadviseur
023-5113581
n.altunc@haarlem.nl
---- --