Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

11 januari 2006

Ermelo - Politie onderzoekt beschadiging aan auto

Woensdagmorgen (11-01) werd een auto beschadigd aan de Lange Haeg. De eigenaresse hoorde rond 08.00 uur een gil en zag een meisje hinkend bij de geparkeerde auto weglopen met de fiets aan de hand. De vrouw ontdekte een forse deuk aan de achterzijde van de auto. Ze is direct achter het meisje aangegaan, maar verloor haar uit het oog. De politie wil graag in contact komen met dit meisje. Haar signalement luidt: blanke huid, ongeveer 15 jaar, tenger postuur. De politie verzoekt het meisje, maar ook eventueel getuigen contact op te nemen via 0900 8844.

Elburg / 't Harde - 43 bestuurders te snel De politie heeft bij een snelheidscontrole op dinsdagavond (10-01) op de Oostelijke Rondweg te Elburg aan 27 bestuurders een boete uitgereikt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur waar 50 km is toegestaan. Op de Eperweg in 't Harde kregen 16 bestuurder op woensdagmorgen (11-01) een boete bij een snelheidscontrole. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km per uur waar 60 km is toegestaan.

Epe - Strenge controle op fietsers succesvol

De politie controleert regelmatig in de Sternpassage op fietsende schooljeugd en volwassenen. Op dinsdag (10-01) gingen er 5 fietser in de fout en kregen een boete. Het publiek blijkt inmiddels goed op de hoogte van de controles. Het aantal overtreders loopt bij controles steeds meer terug. Van winkeliers en winkelend publiek krijgt de politie tevreden reacties.

Harderwijk - Drankrijder

Een 47-jarige automobilist uit Harderwijk bleek bij een politiecontrole op woensdag (11-01) rond 05.15 uur op de Stadswei onder invloed van alcohol. Hij blies 1,8 promille waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. Ook bleek hij onverzekerd rond te rijden. De politie maakt proces-verbaal op.

Nunspeet - Automobiliste gewond

Een 40-jarige automobiliste uit Zwolle verloor op dinsdag (10-01) rond 16.50 uur de macht over het stuur op de Industrieweg. Nadat ze op de middengeleider botste kwam ze tot stilstand tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. De vrouw werd met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd met zware schade aan de voorzijde weggesleept.

Nunspeet - Winkeldieven aangehouden

De politie heeft op dinsdagmiddag (10-01) twee Nunspeters (19 en 20) op de Markt aangehouden voor diefstal van een portemonnee uit een winkel aan de Laan. De 20-jarige verdachte bleek tevens een muts te dragen die uit een andere winkel was ontvreemd. De eigenaresse van een winkel waarin de beursdiefstal had plaats gevonden ging na de diefstal met de politie mee het dorp in en herkende het duo op de Markt, waarop de politie hen inrekende. Terwijl het duo werd aangehouden meldde de eigenaresse van de muts zich bij de politie. De politie stelt een nader onder zoek in en maakt proces-verbaal op.

Wezep - Drankrijder

Een 45-jarige automobilist uit Wezep bleek bij een politiecontrole op dinsdagmiddag (10-01) op de Marienrade onder invloed van alcohol. De man reed met een snelheid van 30 km per uur. Omdat hij niet meewerkte bij zijn aanhouding moest hij geboeid worden overgebracht naar het politiebureau alwaar hij 3,4 promille blies. Zijn rijbewijs werd ingenomen en de politie maakte proces-verbaal op.

Ermelo - Gestolen auto weer terecht

Tussen zaterdag (07-01) en dinsdag (10-01) werd er een witte Nissan Micra ontvreemd uit een schuur aan de Telgterbuurtweg. Op dinsdagmorgen (10-01) werd de auto op de J.H. Schoberlaan gesignaleerd door twee dienstdoende BOA's (bijzondere opsporings- ambtenaren). Toen ze een stopteken gaven ging de bestuurder er snel vandoor. Na een paar honderd meter stopte hij en rende het bos in. De eigenaar heeft zijn auto weer terug. De politie stelt een nader onderzoek in.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --