Ingezonden persbericht


persbericht

Boeiende exposities in Museum van de Twintigste Eeuw

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn toont in 2006 drie zeer afwisselende tentoonstellingen voor een breed publiek. Exposities over de jaren '70 ("The Seventies"), over griezelen ("Eng !") en in het kader van het Jaar van het Circus een expositie over de geschiedenis van het circus ("Hooggeëerd Publiek !") Het museum heeft de afgelopen elf jaar een naam opgebouwd met aansprekende tentoonstellingen, maar ook de nostalgische vaste opstelling trekt veel bezoekers.

The Seventies
De tentoonstelling "The Seventies" (05-03-06 t/m 30-06-06) zal voor veel bezoekers een leuke stap terug in de tijd zijn. Met talloze voorwerpen, beeld- en geluidsfragmenten, foto's en herinneringen komen deze 'discojaren' weer tot leven. Het waren de jaren van dansbare discohits en films als "Saterday Night Fever", maar ook was menig huis met de kleuren bruin en oranje ingericht. Met schrootjes plafonds, biezen vloerbedekking en een lekker bont behang.

Circus
In het Jaar van het Circus geeft de expositie "Hooggeëerd Publiek !" (15-07-06 t/m 30-09-06) een overzicht van de geschiedenis van het Circus. Oude affiches, foto's, films en documenten vertellen over circussen als Toni Boltini, Renz, Corty-Althoff, Krone, Sarrasani en vele anderen. De dompteurs, jongleurs, spreekstalmeester, de clowns, de dieren. Komt dat zien!

Griezelen in het museum
Hoe vreemd ook: Sinds mensenheugenis vinden mensen het leuk om te griezelen. De tentoonstelling "Eng !" (15-10-06 t/m 04-03-07) laat de spannendste kinderboeken, films, verhalen en spoken herleven. Van Frankenstein tot Harry Potter, van de Griezelbus tot de heks Eucalypta, van trollen tot spoken. Elke jeugdige bezoeker krijgt bij een bezoek aan "ENG!" voor de zekerheid een zaklamp mee!

Geluidsdragers
Op de huidige expositie "Geluidsdragers, van wasrol tot MP3" (nog t/m 12-02-06) laat het Museum van de Twintigste Eeuw alle geluidsdragers met de daarbij behorende apparatuur de revue passeren. Onderga nog een keer de charme van de Pathéfoon en de pick-up. Verbaas u over het formaat van de bandrecorder en besef hoe snel de ontwikkelingen met CD- en MP3-spelers zijn gegaan.

Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4, 1621 BE Hoorn. Het museum is voorzien van een lift, een MuseumCafé en een MuseumShop. De openingsuren zijn dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. De entree bedraagt voor volwassenen E 4,- en voor kinderen van 4 tot 16 jaar E 2,-. Met de MuseumKaart heeft men gratis entree. Met CJP-kaart is de entree E 2,- en CKV-vouchers zijn geldig. Voor informatie kunt u bellen met 0229-214001 of kijken op www.museumhoorn.nl.

Einde persbericht

Voor info: Hans Stuijfbergen, info@museumhoorn.nl


---- --