Ingezonden persbericht


Sony introduceert Home Entertainment-projector met een contrastverhouding van 10.000:1

Badhoevedorp, 11 januari 2006 - Sony introduceert een nieuwe home-cinemaprojector, de Sony VPL-HS60. De projector is voor HD geschikt en heeft een contrastverhouding van 10.000:1. Met zijn 1200 ANSI lumen is het apparaat een welkome toevoeging aan het assortiment en vormt een aanvulling op de VPL-HS50. De compacte en stille VPL-HS60 is voorzien van een groot aantal geavanceerde functies die zelfs de meest fanatieke filmliefhebbers tevreden zullen stellen.

De hoge contrastverhouding van de projector is onder andere het resultaat van 3LCD-technologie. Deze technologie maakt gebruik van aparte LCD-panels voor rood, groen en blauw en produceert heldere beelden, betere detaillering en natuurlijke kleuren. De VPL-HS60 heeft een resolutie van 2,8 miljoen pixels (1280 x 720 x 3), een HDMI-connector en een 12-bits panel driver voor een optimale beeldkwaliteit. De Real Colour Processing- of RCP-technologie van Sony stelt de klant in staat de geprojecteerde kleuren tot in detail in te stellen om zo een beeld te krijgen dat exact is afgestemd op de individuele smaak. De All Range Crisp Focus- ofwel ARC-F-lens staat garant voor een uniform beeld over het hele scherm.

Sony heeft de optische unit verbeterd. Deze maakt nu gebruik van een 'High Contrast Plate' waardoor optimale resultaten op het gebied van contrast worden bereikt. De VPL-HS60 bevat ook Sony's Advanced Iris Control(TM). Deze functie bestuurt de sluiteropening en produceert wittinten die helderder zijn in de lichte scènes en zwart dat dieper is in de donkere scènes.

De projector biedt tevens installatieflexibiliteit als gevolg van de Lens Shift-functie. Plaatsing van de projector vanaf de zijkant ten opzichte van het scherm kan worden gecompenseerd dankzij de horizontale en verticale instelmogelijkheid van de beeldpositionering. Bovendien levert de standaardlens met 1,6x zoom een groter throw-distancegebied dan voorgaande modellen.

De VPL-HS60 heeft een elegante vormgeving in zwart en zilver en is extreem stil. Met een ventilatorruis van slechts 23 dB kan de kijker er zeker van zijn dat het nooit lastig wordt gevallen door het storende gezoem van apparatuur.

Consumenten adviesprijs: ¤ 2599,-

Overzicht van belangrijkste functies:
Klaar voor High Definition 3 LCD-panels Sony 0.73-inch p-Si TFT 720p Beeldverhouding 16:9 native W-XGA-resolutie met 2,8 miljoen pixels (1280 x 720 x 3) Contrastverhouding van 10.000:1 dankzij Sony's functie "Advanced Iris Control" Helderheid 1200 ANSI lumen Schermafmeting 1 - 5 meter Superieure lens maakt grote en flexibele throw distance mogelijk (bijv. voor een schermafmeting van 2 meter bedraagt de throw distance 2,4 - 3,7 m) 1,6x zoomlens (gemiddeld op andere projectoren 1,2-1,3x) Ventilatorruis 23 dB Superieure All Range Crisp Focus- ofwel ARC-F-lens voor een betere beelduniformiteit Fraaie vormgeving en slanke behuizing met zwarte en zilveren tinten Accessoire (optie): plafondsteun, model PSS-610NL Aansluitingen: HDMI, Component Video, S-Video, Composite Video, D-Sub 15-pens pc-aansluiting en een 12 volts Trigger out

EINDE

Voor meer informatie of hoge resolutie afbeeldingen, gelieve contact op te nemen met (

Ingezonden persbericht