Landelijke Studenten Vakbond


Ook WO-studenten beter af voor hun zorgverzekering

Studentenorganisaties sluiten overeenkomst met Zilveren Kruis Achmea

Utrecht, 11 januari 2006 - Ook universiteitsstudenten zijn dit jaar verzekerd van een goede zorgverzekering. Hiertoe sloten de LSVb (Landelijke Studenten Vakbond) en het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) een overeenkomst met Zilveren Kruis Achmea. Naast een korting op de basisverzekering en een korting op de aanvullende pakketten, kunnen de studenten aanspraak maken op de extra's die worden geboden naast de zorgverzekering.

Universitaire studenten die gebruik maken van het aanbod, kunnen rekenen op een korting van 7,5% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende pakketten. Daarmee is het één van de voordeligste verzekeringen voor studenten. Voorzitter Jonathan Mijs van de LSVb is verheugd over het akkoord: 'Deze verzekering is een zeer welkome aanbieding voor studenten die het financieel toch al niet zo ruim hebben'. Ook Evelien van Roemburg, voorzitter van het ISO, is te spreken over de verzekering: 'Het is een hele geruststelling dat alle studenten in Nederland nu de mogelijkheid hebben goed én relatief goedkoop verzekerd te zijn'.

'We zijn blij dat we - naast de eerder gesloten overeenkomst met de HBO-raad - nu ook deze groep studenten een aantrekkelijk aanbod kunnen doen', aldus Arné van den Boom, commercieel directeur Zilveren Kruis Achmea. 'Hulp bij het vinden van een huisarts na een verhuizing, de vakantiedokter, zorggarantie voor meer dan 400 ziekenhuisbehandelingen: het zit er allemaal bij. Ook hebben we afspraken gemaakt over het StudentenGezondheidsBudget'. Per verzekerde wordt door de zorgverzekeraar een bedrag gereserveerd, wat wordt aangewend om een programma rondom gezondheidsmanagement en preventie voor de studenten te ontwikkelen.