Persbericht

Interoute arena is 'product van het jaar 2005'

New York/Amsterdam, 11 januari 2006 - Arena van Interoute is door het Amerikaanse blad Internet Telephony Magazine (www.itmag.com) van Technology Marketing Corporation (TMC®) verkozen tot product van het jaar van 2005. Interoute, een van de snelst groeiende aanbieders van communicatiediensten, introduceerde deze eerste commissievrije telefonie-exchange begin vorig jaar. Inmiddels maken meer dan 100 klanten gebruik van Arena, waaronder British Telecom, Belgacom, Czech Telecom, AllStream, MCI en het Indiase telecombedrijf VSNL.

"De 'Product van het Jaar' Award wordt elk jaar door Internet Telephony Magazine toegekend aan een bedrijf dat heeft bewezen voorop te lopen bij technologische ontwikkelingen. Interoute is zo'n bedrijf. Arena van Interoute is innovatief en speelt in op een duidelijke behoefte in de markt," zegt Rich Tehrani, Group Publisher en Editor-in-Chief van Internet Telephony Magazine.

"Wij zijn verheugd dat Arena wordt erkend door Internet Telephony als 'Product van het Jaar'," zegt James Kinsella, CEO van Interoute. "Arena is een van de meest belangrijke VoIP-peering platformen van de wereld. Het feit dat er zoveel telecom-zwaargewichten lid zijn van deze community is daar het bewijs van. Allerlei telecombedrijven en mobiele operators maken gebruik van Arena om hun VoIP-verkeer te transporteren. Het is ons geavanceerde en uitgebreide IP-netwerk dat dit mogelijk maakt."

Arena is een commissie-vrije extranet marktplaats voor telefoonverkeer, ontwikkeld om de handel in spraakminuten te versimpelen en om de drempels voor toetreders tot de telefoniemarkt zo laag mogelijk te maken. Arena werd in mei 2005 geopend als de nieuwste toevoeging aan het Virtual Voice Network (VVN) van Interoute en maakt gebruik van softswitch technologie. Door in te loggen op de Arena webportal kunnen klanten naadloos routes naar elkaar openen om zo overal ter wereld spraakverkeer af te wikkelen ongeacht het spraakprotocol dat ze gebruiken. Via de desktop kunnen gemakkelijk rapportages worden gemaakt en routes worden beheerd.

Met Arena kunnen telecombedrijven en ISPs snel en kosteneffectief de spraakmarkt betreden zonder investeringen te doen in dure spraakinfrastructuur. Klanten betalen alleen voor het gebruik van poorten om toegang te krijgen tot het VVN netwerk van Interoute. De kosten voor het gebruik van deze poorten en circuits zijn veel lager dan bij conventionele interconnectie-diensten. Naast een overzichtelijke en voorspelbare kostenstructuur, biedt Arena een alternatieve manier voor carriers om te onderhandelen over het afwikkelen van internationaal telefoonverkeer. Met Arena wordt het maken en beheren van meerdere interconnectie-overeenkomsten overbodig.

Met name Amerikaanse carriers, die momenteel druk bezig zijn internationaal uit te breiden, maar ook ISPs, resellers en bedrijven die nieuwe markten proberen aan te boren in Oost Europa, het Midden Oosten en Afrika kunnen hun voordeel doen met innovatieve technologieën zoals Arena. Hierdoor hoeven deze bedrijven geen kapitaal te investeren in het (uit)bouwen of onderhouden van een eigen netwerk.

De 'Product van het Jaar' Award van Internet Telephony Magazine is de derde award die is toegekend aan VVN/Arena van Interoute. Eerder won Interoute:


·Best Wholesale Product Innovation van Capacity Magazine
·Best Switch Partitioning and Exchange Services, Phone+US Magazine

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient 19.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese incumbents, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Door de overname van Via Net.works is het productportfolio van Interoute aangevuld met o.a. managed hosting en managed security met een ongeëvenaard geografisch bereik. Geen andere Europese provider biedt een soortgelijk scala aan diensten. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.nl.

Over TMC®
Technology Marketing Corporation (TMC) is ruim 30 jaar toonaangevend uitgever op het gebied van telecommunicatie. TMC® is de eerste uitgever die nieuwe producten test in een eigen on-site laboratorium, TMC® Labs. TMC biedt live en online certificering programma's via TMC University. TMCnet.com publiceert meer dan 14 online nieuwsbrieven. TMC is uitgever van Customer Inter@ction Solutions® en INTERNET TELEPHONY®, TMCnet.com, SIP(TM), Speech-World(TM), VoIP Developer(TM), WiFI Telephony(TM), WiMAX(TM), Alternative Power(TM) en BiometriTech(TM). TMC® is producent van INTERNET TELEPHONY® Conference & EXPO, VoIP Developer Conferenceä en Global Call Center Outsourcing Summitä. www.tmcnet.com.

Contact voor de media:
Wander Bruijel of Veronique van Zanten
Telefoon: 070-346 3760, w.bruijel@kempenpr.nl