Universiteit Maastricht

11 januari 2006
Prof Guy Widdershoven benoemd tot directeur onderzoekschool CaRe Opvolging prof.dr. W.J.A. (Wim) van den Heuvel per 1 december 2005

Prof.dr. G. (Guy) Widdershoven, hoogleraar Ethiek van de Gezondheidszorg aan de Universiteit Maastricht, is op voordracht van het bestuur van de Netherlands School of Primary CaRe Research (onderzoekschool CaRe), voor een periode van zes jaar benoemd tot wetenschappelijk directeur. Hij volgt in die functie prof.dr. W.J.A. (Wim) van den Heuvel op, die per 1 december 2005 gebruik maakt van de FPU-regeling. Op 1 september 2004 werd prof. Widdershoven voor een periode van vijf jaar benoemd tot wetenschappelijk directeur van het UM-onderzoeksinstituut CAPHRI, één van de leden van de onderzoekschool.

De landelijke onderzoekschool CaRe verenigt wetenschappelijk onderzoekers op het gebied van de extramurale zorg en de gezondheidsbevordering en richt zich met name op het verder verbeteren van de kwaliteit en efficiëntie van preventie en gezondheidsbevordering, problemen van chronisch zieke patiënten, effectiviteit van eerstelijns gezondheidszorg, en kwaliteit en organisatie van extramurale zorg. Penvoerder is de Faculteit der Geneeskunde van de UM. Deelnemende instellingen zijn Universiteit Maastricht, Radboud Universiteit Nijmegen, NIVEL en VU Medisch Centrum.

Noot voor de pers:
Website onderzoekschool CaRe: www.researchschoolcare.nl. Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij prof.dr. Guy Widdershoven, tel. 043 388 2446, e-mail guy.widdershoven@zw.unimaas.nl.
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992.