De Unie


11/01/2006
Sjerp Holterman: âDirectie doet aan symptoombestrijdingâ

720 banen weg bij Thales (voorheen Hollandse Signaal)

Culemborg, 11 januari 2006 - Als gevolg van een nieuwe sanering zullen ruim 720 banen bij Thales verdwijnen. Ruim 250 medewerkers worden volgens de directie gedwongen ontslagen. Uniebestuurder Sjerp Holterman vindt deze ontslagronde onverteerbaar: âDeze aantallen zijn zeer fors. De directie doet aan symptoombestrijding. Onbegrijpelijk, vooral het ontbreken van een toekomstperspectief zaait onrust onder het personeel.â

Thales kampt met minder defensieorders. De orderintake is lager als men verwacht had. Ook heeft de directie toegegeven dat de financiën op orde zijn. Er is dus geen financiële noodzaak om te reorganiseren. Sjerp Holterman verwijt de werkgever dan ook dat deze niet in staat is gebleken het bedrijf naar de toekomst toe te revitaliseren. âHet lijkt erop dat er nagenoeg niets aan de employability van medewerkers gedaan isâ, aldus Holterman.

De Unie wil dat de directie akkoord gaat met een sociaal plan, dat voorziet in bemiddeling van medewerkers naar ander werk. Gedwongen ontslagen op korte termijn zijn wat De Unie betreft niet aan de orde.