Ingezonden persbericht


Persbericht - 11 januari 2006

Speciale editie Elsevier Terugblik 2005

AMSTERDAM, 11 januari 2006 - Hierbij informeren wij u over de verschijning van de speciale editie Elsevier Terugblik 2005.

In deze speciale editie biedt Elsevier een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van 2005 - in chronologische volgorde en aan de hand van de beste en mooiste nieuwsfoto's. 2005 was het jaar van enorm natuurgeweld, met name de orkaan Katrina en de aardbeving in Pakistan. Er was terreur in Irak en elders in het Midden-Oosten, maar ook dichterbij, zoals de aanslagen in Londen. Er deden zich veel familiedrama's voor, Nederland vierde het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix, kiezers zeiden 'nee' tegen de Europese Grondwet, paus Johannes Paulus II overleed, president George W. Bush kwam op bezoek in Nederland en er waren massale rellen in Franse voorsteden.

De uitvoering is een luxe en gebonden glossy-uitgave met maar liefst 168 beelden. De uitgave verschijnt deze week en biedt zo een compleet overzicht van het voorbije jaar. Meer informatie en bestelmogelijkheid vindt u op www.elsevier.nl/terugblik

De speciale editie Terugblik 2005 is de vierde speciale editie van Elsevier. Eerder verschenen Erfgoed, Premier en de Atlas.
Op www.elsevier.nl/specialeedities vindt u het volledige overzicht.