Ingezonden persbericht


MAXTOR BIEDT NU OOK MAC-GEBRUIKERS
VOORDELEN VAN GEDEELDE CENTRALE OPSLAG

Maxtor Shared Storage Plus-oplossing nu ook beschikbaar voor Mac-gebruikers

MACWORLD EXPO, SAN FRANCISCO - Maxtor, toonaangevend leverancier van opslag- en backup-oplossingen voor de consumentenmarkt, start in februari 2006 met de uitlevering van zijn Maxtor Shared Storage Plus-oplossing met Mac OS X versie 10.4 "Tiger"-support. De nieuwe oplossing biedt het gebruiksgemak van andere opslagproducten van Maxtor. Nu kunnen ook gebruikers van Mac OS X gemakkelijk computerbestanden, digitale foto's, muziek en video's opslaan, uitwisselen, streamen, printen en automatisch backuppen via één centrale locatie op een thuisnetwerk of klein kantoornetwerk.

"Nadat we de Mac-wereld jaren hebben ondersteund met opslag en bescherming van gegevens is nu ook onze automatische backup-expertise beschikbaar voor Mac-gebruikers via de hele lijn Maxtor OneTouch en Maxtor Shared Storage-producten," verklaart Stacey Lund, vice-president Marketing van de Maxtor Branded Products Group. "De nieuwe Maxtor Shared Storage Plus-oplossing biedt gebruikers van Mac OS X de zekerheid dat ze al hun digitale gegevens centraal kunnen opslaan en backuppen op hun thuisnetwerk of kleinzakelijke kantoornetwerk."

"We zijn verheugd dat de populariteit van Mac OS X ontwikkelaars heeft geïnspireerd innovatieve oplossingen te bouwen voor een brede verscheidenheid aan toepassingen," stelt Ron Okamoto, vice-president Worldwide Developer Relations van Apple. "Met het snelgroeiende gebruik van digitale media ontstaat er steeds meer behoefte om content veilig centraal op te slaan en uit te wisselen, dus we zijn blij dat Maxtor het Mac-gebruikers nu makkelijk maakt om hun digitale mediabestanden veilig te stellen."

Het aantal thuisnetwerken neemt gestaag toe naar ruwweg 62 miljoen stuks aan het eind van 2006 (bron: IDC, 2005), waarmee ook het belang van simpele, gebruiksvriendelijke oplossingen voor centrale opslag en backups toeneemt. Veel nieuwe netwerkgebruikers zijn bijvoorbeeld geïnteresseerd in contenttoegang vanaf verschillende systemen, zowel Macs als PC's, in één netwerk. Met de nieuwe Maxtor Shared Storage Plus solution kunnen verschillende leden van hetzelfde gezin gelijktijdig naar muziek luisteren via een netwerkgekoppelde geluidsinstallatie op een slaapkamer, een film bekijken via het home-cinema-systeem in de woonkamer en vakantiefoto's bekijken op een notebook in de keuken. Omdat de Maxtor Shared Storage Plus-oplossing is gebaseerd op de DNLA- en UPnP AV-standaarden kunnen gebruikers hun digitale content eenvoudig ontsluiten via een groot aantal elektronische consumentenproducten.

De nieuwe Maxtor Shared Storage Plus-oplossingen onderscheiden zich op de volgende punten:
· Bonjour-ondersteuning voor automatische netwerkconfiguratie, met snelle en eenvoudige installatie voor Mac-gebruikers.
· Gelijktijdige bestandstoegang en -bescherming voor maximaal 20 Macs en PC's in hetzelfde netwerk.
· Snelstart-CD installeert bij Mac- en PC-gebruikers automatisch desktopicoon voor snelle toegang tot gedeelde map en een set persoonlijke, wachtwoord-beschermde netwerkmappen.
· Twee USB-poorten voor aansluiting van USB-printers of extra externe storagedrives.
· Standaard-conforme mediaserving-opties voor streaming van content op daarvoor geschikte UPnP AV digitale media-adapters om content te bekijken op televisies of muziek te beluisteren op stereo-installaties.
· Gebruikers kunnen privacy-levels instellen voor gedeelde mappen via heldere browser-interface.
· Maxtor's unieke Drag and Sort-functie herkent en sorteert automatisch meer dan 100 bestandstypes, zoals muziek, foto's, films, web, software en documenten.
· SimpleView-functie werkt als IT-beheerder en biedt gdetailleerde statusinformatie over backups en opslag voor alle gebruikers op het netwerk.
· Geïntegreerde, gebruiksvriendelijke software zorgt voor automatische backups van bestanden op netwerkgekoppelde Mac- en Windows-machines.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Maxtor Shared Storage Plus-oplossingen voor netwerkopslag zijn vanaf februari leverbaar via de computervakhandel en distributeurs. Kijk op www.maxtor.com voor meer informatie. Adviesprijzen zijn ¤309 voor de 200GB-disk, ¤399 voor de 300GB-uitvoering en ¤529 voor het 500GB-model.

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht