Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 11 januari

Alkmaar, 11-01-2006 o 14.15 uur

Overval op echtpaar: politie zoekt getuigen

Schagen, dinsdag 10 januari 2006

Op dinsdagavond omstreeks 20.30 uur werd een echtpaar in hun woning aan de Nes in Schagen overvallen. De daders gingen er vandoor met slechts een beperkt geldbedrag.

Het echtpaar zat televisie te kijken toen er plotseling twee mannen met een bivakmuts op binnen kwamen. De bewoner (68 jaar) en zijn echtgenote (66 jaar) werden vastgebonden en de overvallers eisten geld. Om hun eis kracht bij te zetten kreeg de man schoppen. Ook werd gedreigd met geweld tegen de vrouw. De slachtoffers hadden alleen wat geld in hun portemonnees zitten. Dit geld en een bankpasje werd weggenomen. Vervolgens onderzochten de overvallers het hele huis. Bij een eerste controle werd echter niets vermist. Na hun zoektocht verdwenen de overvallers, waarbij zij het echtpaar gekneveld achterlieten. De overvallers zijn vermoedelijk gevlucht via het Schoenmakerspad in de richting van de Acaciaflat.

De politie zoekt getuigen die tussen 19.30 en 20.15 uur in de omgeving Nes-Schoemakerspad-Acaciaflat zijn geweest en mogelijk iets verdachts hebben gezien. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Schagen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Dodelijke valpartij: politie zoekt getuigen

Alkmaar, dinsdag 10 januari 2006

Op dinsdagmorgen omstreeks 10.45 uur fietste een 71 jarige vrouw uit Alkmaar over de Fritz Conijnlaan in Alkmaar. Zij reed in de richting van het Fritz Conijntunneltje. In het tunneltje waren twee mannen bezig met het reinigen van de gevels van het tunneltje. De vrouw is in het tunneltje ten val gekomen. Hierbij liep zij hoofdletsel op en raakte zij buiten bewustzijn. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar waar hersenletsel werd geconstateerd. De vrouw overleed hieraan op woensdagmorgen om 00.10 uur.

Het is onduidelijk of de vrouw is gevallen ten gevolge van de werkzaamheden aan het tunneltje. De mogelijkheid bestaat dat zij de macht over het stuur kwijt is geraakt door op het wegdek liggende slangen of door waternevel van de hogedrukspuiten. Het is evenwel ook goed mogelijk dat de valpartij een andere oorzaak heeft gehad.

Om hierin duidelijkheid te kunnen krijgen verzoekt de politie eventuele getuigen van het ongeval zich te melden bij de politie in Alkmaar (tel.nr. 0900-8844 lokaal tarief).

Aanrijding met letsel

Winkel, woensdag 11 januari 2006

Op woensdagmorgen omstreeks 11.10 uur vond er op de Winkelerzand in Winkel een aanrijding plaats waarbij een 19-jarige jongen uit Schagen gewond raakte. De jongen reed in een personenauto over de Winkelerzand. Bij een wegversmalling stuurde hij naar het midden van de weg. Hierbij botste hij frontaal tegen een personenauto die vanuit tegengestelde richting de wegversmalling door probeerde te rijden. Deze auto werd bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Spanbroek. De jongen liep nekletsel op en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Snelheidscontroles

Heerhugowaard, dinsdag 10 januari 2006.

Dinsdagmorgen tussen 07.00 en 09.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Middenweg. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. Van de 1500 gecontroleerde voertuigen reden er 178 te snel. Het is niet bekend hoe snel er werd gereden.

Den Burg, dinsdag 10 januari 2006.

Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Emmalaan. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. Er werden 5 snelheidsovertreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u.

Middenmeer, dinsdag 10 januari 2006.

Dinsdagmiddag tussen 16.30 en 19.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Groetweg. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Tijdens de controle passeerden 290 voertuigen het meetpunt. Hiervan reden er 76 te snel. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Anna Paulowna, woensdag 11 januari 2006

Op woensdagmorgen werd een korte verkeerscontrole gehouden op de Molenvaart in Anna Paulowna. Hier bleken zes bestuurders geen gordel om te hebben. Zij kregen een bekeuring.

Den Helder, woensdag 11 januari 2006

Op woensdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op het Liniepad in Den Helder. Vijf fietsers kregen een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Man aangehouden na plegen van mishandeling.

Alkmaar, dinsdag 10 januari 2006.

Dinsdagmiddag is een 66-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Omval. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een 39-jarige vrouw te hebben mishandeld. Aanleiding van de mishandeling was een meningsverschil over het plaatsen van een erfafscheiding. Hierbij raakte de man buiten zinnen en begon op de vrouw in te slaan. Toen zij ten val kwam schopte de verdachten haar een aantal keer tegen het lichaam. Toen de gewaarschuwde politie de man aan wilde houden probeerde hij op zijn fiets te ontkomen. Na een korte achtervolging kon hij alsnog worden aangehouden. Hierbij verzette hij zich hevig en probeerde hij de agenten te schippen en te slaan. Vervolgens is hij overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.

Inbraak bedrijfspand

Alkmaar, dinsdag 10 januari 2006.

Dinsdag werd aangifte gedaan van een inbraak in een bedrijfspand aan de Bestevaerstraat. Men kwam in het pand door het vernielen van een deur. Vanuit het pand werden diverse goederen weggenomen zoals frisdrank, bier en geluidsapparatuur. In het afgelopen weekend werden van hetzelfde pand een aantal ramen vernield.

Man ernstig gewond na mishandeling.

Heiloo, dinsdag 10 januari 2006.

Maandagmiddag raakte een 63-jarige man uit Heiloo ernstig gewond bij een mishandeling. Dit gebeurde omstreeks 17.00 uur op de Kennemerstraatweg. Getuigen zagen hoe de man werd geschopt en geslagen door een man die na de mishandeling op zijn fiets via het Ter Coulsterbos was verdwenen. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte in het begin van de avond worden aangehouden in zijn woning. Het gaat om een 45-jarige man uit Heiloo. Omdat de man zich hevig verzette bij zijn aanhouding waren agenten genoodzaakt gebruik te maken van pepperspray. Vervolgens is hij overgebracht naar het politiebureau waarna hij in verzekering is gesteld. Het slachtoffer is met hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen. Over de aanleiding van de mishandeling bestaat op dit moment nog onduidelijkheid.

Man aangehouden na het plegen van huiselijk geweld.

Enkhuizen, woensdag 11 januari 2006.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 39-jarige man uit Enkhuizen aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht zijn 38-jarige vrouw te hebben mishandeld. Beiden kregen een woordenwisseling met elkaar toen de man zijn vrouw sloeg en bij de keel greep. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Voetgangster gewond na ongeval.

Alkmaar, woensdag 11 januari 2006.

Woensdagmorgen is een 52-jarige vrouw uit Heerhugowaard gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hertog Aalbrechtweg. Over genoemde weg reed een personenauto bestuurd door een 22-jarige man uit Alkmaar. Kennelijk zag de vrouw de auto niet naderen en stak de weg over. Hierbij werd zij aangereden door de auto. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar zij is opgenomen.

Bromfietscontrole

Schagen, woensdag 11 januari 2006.

Woensdagmorgen werd op de Menisweg een bromfietscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden 26 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtreding. Het hoogst scoorde de overschrijding van de constructiesnelheid. Hiervoor werden 10 bestuurders bekeurd. Ouders van minderjarige verdachten zijn via een brief in kennis gesteld van het feit dat de bromfiets van hun zoon/dochter was opgevoerd en dat ze hierdoor niet meer verzekerd zijn. Daarnaast bleek dat acht (brom)fietsers geen (goede) verlichting voerden. Alle andere overtredingen hadden betrekking op technische gebreken en/of het niet kunnen tonen van de vereiste papieren.

Oplichting

T Zand, maandag 9 januari 2006

Op maandag werd een oudere inwoonster van T Zand het slachtoffer van een oplichter. De vrouw kreeg bezoek van een man die zich uitgaf voor medewerker van de plaatselijke bank. Hij vertelde dat de pinpas van de vrouw moest worden vervangen en dat hij de oude pas op kwam halen. De nieuwe pas zou de volgende dag worden gebracht. Voor het omzetten van de gegevens had de man ook haar pincode nodig. Vol vertrouwen werd de gevraagde informatie gegeven. Even later bleek echter een bedrag van 250 euro van de rekening van het slachtoffer te zijn gepind. De politie waarschuwt voor dergelijke oplichterpraktijken. Het advies: geef nooit een pinpas of de pincode af.

Laatst gewijzigd 11-01-2006 14:17 | © Politie Noord-Holland Noord |