Time : 2:57:39 PM
Date : Wednesday, January 11, 2006
Sender Name: ablynx

ABLYNX EN CENTOCOR RESEARCH AND DEVELOPMENT, INC. TEKENEN EEN SAMENWERKINGSAKKOORD

GENT, België, 11 januari 2006

Ablynx, een leider op gebied van ontdekking en ontwikkeling van Nanobodies(TM), een nieuwe klasse van antilichaam-afgeleide therapeutische eiwitten, heeft een
samenwerkingsakkoord ondertekend met het Amerikaanse Centocor Research and Development, Inc.

Volgens de bepalingen van de samenwerkingsovereenkomst zullen de bedrijven gezamelijk onderzoek voeren dat gefinancierd wordt door Centocor. Beide bedrijven zullen, gebruikmakend van de unieke eigenschappen van Nanobodies(TM), samenwerken aan innovatieve toedieningswijzen voor therapeutische eiwitten. De financiële aspecten van de samenwerking werden niet vrijgegeven.

Nanobodies(TM) zijn een nieuwe klasse van therapeutische eiwitten die de voordelen van conventionele antilichamen combineren met bepaalde kenmerken van kleine synthetische molecules. Nanobodies(TM) hebben de affiniteit en de selectiviteit van conventionele antilichamen en zijn daarenboven slechts een fractie van hun grootte. Dankzij hun unieke structuur en hoge stabiliteit kunnen Nanobodies(TM) zich specifiek richten op therapeutische doelwitten die minder toegankelijk zijn voor conventionele antilichamen.

Dr. Mark Vaeck, gedelegeerd bestuurder van Ablynx, licht toe: "Het is voor ons een waar genoegen om samen te werken met Centocor dat een pionier is op vlak van therapeutische antilichamen. Dankzij deze samenwerking creëren we een unieke kans voor Ablynx door onze kennis betreffende het Nanobody(TM)-platform te combineren met de wereldvermaarde expertise van Centocor, een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling van therapeutische eiwitten."


- einde -

Over Ablynx

Ablynx is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op onderzoek en ontwikkeling van Nanobodies(TM) voor de behandeling van tal van ernstige ziekten. Nanobodies(TM) zijn een nieuwe klasse van therapeutische eiwitten, gebaseerd op fragmenten van enkel-domein antilichamen. Momenteel werkt Ablynx aan een portfolio van therapeutische producten die gebaseerd zijn op Nanobodies(TM) voor verschillende ziektebeelden, met inbegrip van ontsteking, trombose, oncologie en de ziekte van Alzheimer. Gedurende de laatste jaren heeft Ablynx Nanobodies(TM) geproduceerd tegen meer dan twintig verschillende therapeutische doelwitten en behaalde positieve in vivo resultaten uit de dierproeven van vijf therapeutische propgramma's. Belangrijk is het feit dat in vergevorderde primaatstudies de afwezigheid kan aangetoond worden van mogelijke afweerreacties van Ablynx's Nanobody(TM). Heden zijn drie van deze programma's in een gevorderd pre-klinisch ontwikkelingsstadium en Ablynx verwacht dat twee programma's hiervan de klinische fase zullen behalen tegen begin 2007.

Geneesmiddelen op basis van Nanobodies(TM) vertegenwoordigen reeds een belangrijk deel van de markt. Ablynx heeft een unieke patentportefeuille op het gebied van Nanobodies(TM) en heeft wereldwijd het alleenrecht op meer dan 40 toegestane patentfamilies en patentaanvragen, met inbegrip van een exclusieve vergunning voor de patenten die de basisstructuur, de samenstelling, de voorbereiding en het gebruik van Nanobodies(TM) omvatten (de 'Hamers patenten'). Deze werden in de belangrijkste territoria toekekend, inclusief de Verenigde Staten van Amerika, Europa en Japan. Deze patenten beschermen alle producten gebaseerd op Nanobodies(TM).

Ablynx, met zijn hoofdzetel te Gent, België, heeft al meer dan ¤33 miljoen (ruim 40 miljoen USD) opgehaald dankzij een internationaal investeringsconsortium bestaande uit Abingworth Management (Verenigd Koninkrijk), Alta Partners (Verenigde Staten van Amerika), Biotech Fonds Vlaanderen (België), Gilde Investment Management (Nederland), GIMB (België) en Sofinnova Partners (Frankrijk).

Voor verdere informatie gelieve de website te
raadplegen:www.ablynx.com

Contacten:
Ablynx's media relaties:
Sue Charles, MA, MBA, CEO
Northbank Communications
t : +44 (0) 20 7886 8152
e: s.charles@northbankcommunications.com

Ablynx:
Mark Vaeck, Ph.D., CEO
Ablynx NV
t : +32 (0) 9 261 06 20