Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 11-01-2006

9000 JONGE PANELLEDEN BINNEN DRIE WEKEN
JONGEREN BLIJ MET NEDERLAND

Binnen drie weken hebben 9000 jongeren van 12 t/m 24 jaar zich aangemeld voor het Top-X-panel en de eerste enquête ingevuld. Veruit de meeste jongeren zijn opvallend blij met Nederland. Ook geven zij hun ouders een ruime voldoende voor de manier waarop ze zijn opgevoed. Dit zijn slechts enkele van de voorlopige resultaten van de Top-X enquête.

De enquête op www.top-x.nl staat nog open tot maandag 16 januari 10.00 uur. De vragen gaan over volwassen onderwerpen als samenleven, tolerantie en gezag. Op de vraag wat er moet veranderen in Nederland, wordt overwegend het bestrijden van de criminaliteit genoemd.

De complete uitslag van de enquête wordt bekendgemaakt in de week van 23 t/m 28 januari a.s., zowel tijdens de uitzendingen van de actualiteitenrubriek TWEEVANDAAG als op de website www.top-x.nl.

TWEEVANDAAG is eind december jl. gestart met het samenstellen van een jongerenpanel op internet. Door de aanstormende generatie regelmatig te ondervragen, wil de redactie in beeld krijgen hoe jongeren denken over belangrijke gebeurtenissen.