Politie Twente

Onderzoek autobranden Goor

Hoewel het onderzoek nog in volle gang is, zou de politie van Goor graag in contact komen met twee mogelijk belangrijke getuigen.

Goor

Naar aanleiding van het verzoek aan getuigen om zich te melden en het buurtonderzoek met betrekking tot de autobranden in Goor d.d. 7 januari 2006, kan de politie het volgende melden:

Er hebben zich meerdere waardevolle getuigen gemeld en het onderzoeksteam van de politie Goor is nog volop bezig de informatie die bij het buurtonderzoek is verkregen te analyseren. De getuigen die hebben gereageerd en daarbij hebben aangeven wat ze hebben gezien, hebben in vele gevallen elkaar beschreven. Zoals honden-uitlaters en cafébezoekers die naar huis gingen. Zo werd het beeld van wie erop straat was en zich waar bevond redelijk duidelijk. In dit plaatje missen een tweetal personen die als getuigen mogelijk interessant voor de politie kunnen zijn. Zij zijn vanuit het centrum de bewuste wijk in gelopen. Mogelijk hebben zij nog andere waarnemingen gedaan. Deze twee personen konden nog niet worden opgespoord. De politie van Goor wil heel graag in contact komen met deze twee personen en vraagt hen contact op te nemen.

Er is een summier signalement bekend: . Het gaat om twee jongens in van ongeveer 17 of 18 jaar, beide zijn ongeveer 1.70 m lang en hebben een slank postuur. . Van een is bekend dat hij een donkerkleurig jack droeg, dit jack heeft een bontkraag aan de capuchon, deze jongen heeft kort donker haar (iets stekelig bovenop)

Een ieder die zichzelf in dit signalement herkend of aan de hand van dit signalement de jongens denk te herkennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Goor, dit kan persoonlijk aan het bureau of telefonisch via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000. Ook getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht zich alsnog te melden (06-002997/06-002980).

Doorrijder dankzij oplettende getuige snel achterhaalt

Beginnende bestuurder rijdt in paniek door na aanrijding, door getuigenverklaring en technisch onderzoek kan de dader snel achterhaald worden.

Enschede

Op dinsdag 10 januari, omstreeks 12.40 uur hoort een bewoonster van de Zevensterstraat een harde klap. Als ze uit het raam kijkt ziet ze dat een rode VW Golf tegen haar geparkeerde auto heeft gereden en daarna doorrijd. Ze kan nog net de eerste twee letters van het kenteken noteren en belt de politie. Wanneer deze ter plaatse komt zien de agenten dat de linkerkant van de auto beschadigd is en dat er een reflector en glas van een koplamp naast de aangereden auto liggen, ook treffen ze laksporen op de beschadigde auto aan. Na technisch onderzoek van de aangetroffen sporen in combinatie met het deel van het kenteken kan de eigenaar van het doorgereden voertuig achterhaald worden. Als de politie bij het adres van de eigenaar aanbelt, doet deze open en vertelt dat zijn 21 jarige zoon de auto heeft geleend. Wanneer de zoon thuis komt verklaart deze dat hij zo geschrokken was dat hij in paniek door is gereden. Hierop is de verdachte aangehouden en is proces-verbaal opgemaakt (06-004309).

Snorfietser ontkomt aan politiecontrole

Politie Twente houdt verdachte twee dagen later aan.

Almelo

Op zondag 8 januari 2006, omstreeks 5.15 uur fietsten twee surveillerende agenten op de Grotestraat in Almelo. Er kwam hun een snorfietser tegemoet die zij wensten te controleren. De snorfietser reageerde op aanspreken met de bekende "middelvinger" en ging ervandoor. Na een sprint op de fiets lukte het een van de agenten naast de snorfietser te komen, waarna hij de snorfietser een stopteken gaf. De snorfietser trapte hierop met kracht tegen de fiets van de agent waardoor die bijna ter val kwam. De snorfietser ontkwam, maar zijn verzekeringsplaatje was genoteerd. Uit een onderzoek dat de politie instelde kwam de vermoedelijke verdachte naar voren, een 23 jarige man uit Almelo. De officier van justitie gaf opdracht voor aanhouding buiten heterdaad van deze verdachte. Op dinsdag 10 januari zijn agenten naar het woonadres van deze verdachte gegaan. Na aanbellen probeerde de verdachte zich aan zijn aanhouding te onttrekken door uit zijn slaapkamerraam te klimmen en via het dak van de schuur door de tuinen van de buren weg te rennen. Daarbij werd hij echter aangehouden. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Bij zijn verzet liep hij enkele schaafwonden aan gezicht en armen op (06-003361).

Politie Almelo rolt hennepkwekerij op

Almelo

De politie in Almelo heeft op 10 januari rond 13.00 uur een hennepkwekerij aan de Rappersweg in Almelo opgerold. De 43 jarige bewoner van de woning werd aangehouden. De kwekerij was opgezet in een schuur achter de woning. De politie heeft in de kwekerij 527 plantjes aangetroffen. De apparatuur en de planten zijn opgeruimd en voor vernietiging weggebracht. Omdat de verdachte illegaal stroom aftapte heeft de politie de energiemaatschappij geïnformeerd. De verdachte krijgt een snelrechtprocedure van het Openbaar Ministerie (06-004340).

---- --