Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (11/1)

TILBURG, 11 januari 2006

Politie houdt verdachte aan van brandstichting in woning

TILBURG: Het rechercheteam dat de brandstichting onderzoekt in een woning aan de Mullegenstraat heeft gisterenmorgen in zijn woonplaats een 56-jarige Tilburger aangehouden als verdachte in deze zaak.

Op maandag 12 december jl. brak rond 19.30 uur brand uit in een woning aan de Mullegenstraat. Een van de bewoners, een 54-jarige vrouw sliep op dat moment op haar slaapkamer aan de achterzijde van de woning. Ze werd wakker door een sissend geluid. Vanwege de hitte en vlammen op de overloop is ze toen uit het slaapkamerraam naar beneden gesprongen. Ze werd met een ambulance overgebracht en opgenomen in een Tilburgs ziekenhuis. Het slachtoffer liep brandwonden op aan rug, gezicht en rechteronderarm. Verder was haar linkeroogkas gebroken en had ze een gebroken wervel in haar rug. Ze verblijft momenteel nog steeds in het ziekenhuis

De technische recherche stelde direct een onderzoek in. Mede op aanwijzingen van de brandweer ontstond al snel het vermoeden dat de brand was aangestoken. Tijdens het recherche onderzoek kwam de echtgenoot van het slachtoffer, een 56-jarige Tilburger, in beeld als verdachte. Hij is met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Hij is door de hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt overval woning

TILBURG: Vannacht kreeg de politie omstreeks 00.25 uur een melding van een 33-jarige man aan de Buurmalsenlaan dat hij overvallen was in zijn woning. Ter plaatse vertelde de bewoner dat rond 23.30 uur een zestal overvallers, via de achterzijde, zijn woning waren binnen gedrongen. Op dat moment was er een echtpaar bij hem op visite. De overvallers droegen bivakmutsen. Een van de daders had vermoedelijk een vuurwapen in zijn handen. De drie aanwezigen moesten op de grond gaan liggen. De bewoner werd door een van de overvallers op zijn hoofd geslagen, getrapt en geïntimideerd. De overvallers eisten geld en softdrugs. Ze hebben diverse vertrekken doorzocht. De daders hebben een geldbedrag en enkele sieraden buit gemaakt. Het slachtoffer had een bloedende hoofdwond. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en achtergronden van deze overval.

Politie verhoort 8 verdachten in drugsonderzoek Hilvarenbeek

HILVARENBEEK: De politie van het team Oisterwijk / Hilvarenbeek heeft tot op heden 8 verdachten verhoord in een onderzoek naar drugsdealende en gebruikende jongeren in Hilvarenbeek. Het gaat om 5 mannen en 3 vrouwen in de leeftijd van 19 tot en met 23 jaar. Ze zijn woonachtig in Hilvarenbeek (4), Riel (1), Diessen (2) en Alphen (1) Er werden 6 verdachten aangehouden. Twee daarvan, een 19-jarige man uit Hilvarenbeek en een 21-jarige man uit Riel zitten nog in voorarrest.

Op vrijdag 23 december 2005 werd omstreeks 17.30 uur in Hilvarenbeek een 19-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van dealen in harddrugs. In zijn auto vond de politie een tas met circa 150 gram cocaïne en attributen om de drugs te verwerken. De actie volgde op een uitvoerig onderzoek naar aanleiding van klachten over drugs dealen aan jongeren in Hilvarenbeek. Dezelfde avond werd in Riel een 21-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het leveren van de drugs die bij de man uit Hilvarenbeek zijn aangetroffen. In de woning van de Rielenaar werd 500 gram amfetamine en 300 gram cocaïne aangetroffen. Beide verdachten werden in verzekering gesteld.

Naar aanleiding deze aanhoudingen konden nog 4 verdachten worden aangehouden. Tevens werden nog twee verdachten aan het bureau verhoord. Zij worden eveneens verdacht van het dealen van harddrugs.

Politie en Justitie gaan er vanuit dat met de arrestaties van deze verdachten de drugsoverlast aanzienlijk verminderd is. De politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

Man aangehouden voor diefstal c.q heling van een motorfiets

TILBURG / HILVARENBEEK: De politie heeft gisterenavond omstreeks 20.30 uur op de Tongerlose Hoefstraat een 46-jarige Tilburger aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond in verband met de diefstal c.q. heling van een motorfiets. De verdachte is in verzekering gesteld. Op 20 april 2005 werd in een schuur in Goirle een motorfiets aangetroffen die in oktober 2004 in Hilvarenbeek bleek te zijn gestolen. Uit onderzoek bleek dat de verdachte deze motor daar geplaatst had. Hij is daarop in verband met deze vondst gesignaleerd. Gisteren bleek dat toen de identiteit van de man op de Tongerlose Hoefstraat gecontroleerd werd.

Gedupeerde ziet gestolen crossmotor in verkoopsite op Internet

OISTERWIJK: Een 34-jarige man uit Waspik zag dat gisteren op een verkoopsite op Internet zijn gestolen crossmotor te koop werd aangeboden. Hij herkende zijn tweewieler aan enkele specifieke zaken. Deze motor werd op 5 april 2005 uit zijn garage gestolen. Hij kwam via het telefoonnummer achter de aanbieder van deze advertentie en schakelde de politie in. De politie heeft op een adres in Oisterwijk een onderzoek ingesteld en daar een crossmotor aangetroffen. Bij controle van het framenummer bleek dat het inderdaad ging om de eerdere gestolen motor. De aanbieder bleek de crossmotor voor een vriend te verkopen. Deze vriend heeft inmiddels een verklaring afgelegd. Hij heeft het apparaat ook weer gekocht. De politie stelt een nader onderzoek in en hoopt de dief en / of heler te achterhalen.

Gestolen auto aangetroffen in Diessen

DIESSEN: De politie van het team Oisterwijk / Hilvarenbeek heeft gisterenavond op de Acacialaan een zwarte Toyata Starlet aangetroffen die gestolen bleek te zijn in Oosterhout aan de Maalsteen.

De politie kreeg een melding dat op de Acacialaan een auto onbeheerd was achtergelaten. De motor liep nog en het linkervoorportier stond open. Agenten, belast met het verscherpte toezicht in het kader van de recente inbraakgolf in woningen, waren snel ter plaatse. Een politieman van de Noodhulpdienst heeft nog met zijn hond gezocht naar geursporen. Er werden echter door de hond geen bruikbare sporen aangetroffen. De auto is getakeld en zal onderzocht worden door de technische recherche.

Veelpleger aangehouden na diefstal cosmetica

TILBURG: Een 47-jarige Tilburger is gistermiddag om 15.00 uur betrapt op het stelen van cosmetica artikelen in een warenhuis aan de Heuvelstraat. De veelpleger had voor 126 euro aan spullen in zijn tas gestopt en verliet de winkel zonder te betalen. De politie heeft de man van de Beveiliging overgenomen. Hij is conform afspraken met justitie in verzekering gesteld

Politie gaat door met verlichtingcontroles

TILBURG: Gisterenavond heeft de Tilburgse politie in het kader van de regionale controle opnieuw op de verlichting gecontroleerd. Op de Besterdring kregen 54 fietsers bekeurd omdat ze geen voor- en of achterlicht voerden. Op het Paletplein kregen 10 fietsers en een bromfietser een bekeuring.

Politie vraagt medewerking bij opsporing woninginbrekers in Goirle

GOIRLE: De politie van het team Leijdal maakt bekend dat er de afgelopen week drie inbraken hebben plaats gevonden in Goirle. Tevens waren er enkele pogingen. De politie vraagt bewoners extra alert te zijn en tips door te geven. Bij twee inbraken werd een persoon op een donkerkleurige scooter gesignaleerd.

Afgelopen vrijdagavond ( 6 januari 2006) tussen 16.30 uur en 23.00 uur is er ingebroken in een drietal woningen, gelegen aan de Heeshoek, het Voldijkje en de Acacialaan in Goirle. Alle woningen waren vrijstaande panden en werden benaderd via de achterzijde, waarbij de achterdeur danwel een raam werd geforceerd.

In de nacht van maandag 9 januari op dinsdag, 10 januari werd er opnieuw in enkele vrijstaande woningen binnen de gemeente Goirle ingebroken. Dit keer waren het woningen gelegen aan de Acacialaan en de Guido GezellelIaan in Goirle, alsmede aan de Hofgang in Riel. In al deze gevallen bleef het bij pogingen.

Bij twee inbraken hebben getuigen een persoon zien wegrijden op een donkerkleurige scooter. De politie vraagt om alert te reageren bij verdachte omstandigheden. Ook wil zij graag op de hoogte worden gesteld van voor het onderzoek nuttige informatie. Tips kunnen worden doorgebeld naar het gebruikelijke politie nummer 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk