Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (11/01)

BERGEN OP ZOOM, 11 januari 2006

167 bekeuringen resultaat van verlichtingscontrole politie BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL e. De politie heeft dinsdagavond en woensdag wederom een aantal verlichtingscontroles gehouden op verschillende lokaties in het district Bergen op Zoom. In totaal zijn 167 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van verlichting of het niet in werking zijn van verlichting op tijden dat dit wel verplicht is.
Gespecificeerd:
STEENBERGEN: Aan de Moorseweg en Boomdijk alsmede de Halsterseweg in Nieuw-Vossemeer is een controle gehouden waar 46 personen in overtreding waren. Ook zijn er een drietal bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder helm, het niet hebben van een
bromfietscertificaat en het rijden zonder gele plaat.
BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde dinsdagavond op de Burg. Wittelaan, de Lepelstraatseweg in Lepelstraat en op de Burgemeester Elkhuizenlaan. 17 bekeuringen werden hier uitgeschreven. Woensdagochtend is gecontroleerd op diverse lokaties waar in totaal 45 bekeuringen zijn uitgeschreven.
ZEGGE: Op de Onze Lieve Vrouwestraat zijn in totaal 9 bestuurders tegen de lamp gelopen.
HALDERBERGE: In totaal zijn hier een viertal bekeuringen uitgeschreven op verschillende lokaties.
BOSSCHENHOOFD: 4 bestuurders waren in overtreding op de Pastoor Breugelstraat.
ROOSENDAAL: Op de Gastelseweg, de Zundertseweg en de Burg. Schneiderlaan is gecontroleerd waarbij 46 keer is bekeurd.

Courage controleert coffeeshops
ROOSENDAAL: Het team Courage heeft dinsdagmiddag en -avond een aantal coffeeshop controles uitgevoerd in Roosendaal. In een coffeeshop aan de Molenstraat bleek de handelsvoorraad te kloppen. Wel trof de politie een minderjarige jongen aan in de zaak die onmiddellijk het pand moest verlaten. Een man die niet in het bezit was van een legititimatiebewijs is door de politie in het pand aangehouden en overgedragen aan de Vreemendelingendienst. Een 20-jarige inwoner van Roosendaal was in het pand in het bezit van meer softdrugs dan is toegestaan. Hij deed ter plaatse afstand van de hennep. De eigenaar van de coffeeshop is in overtreding voor het feit dat hij een minderjarige in zijn winkel had en een te grote hoeveelheid hennep heeft verkocht aan een klant. Hiervan wordt door het team Courage bij de gemeente melding gemaakt.
Een coffeeshop aan de Hoogstraat werd bezocht door leden van het team Courage. Er zijn hier geen overtredingen geconstateerd en alles bleek in orde.
Bij controle van een growshop aan de Borchwerd is geconstateerd dat er 24 gram hennep aanwezig was. Een 29-jarige inwoner van Roosendaal is gehoord en betaalde hiervoor direct een boete van 100 Euro. Het is namelijk verboden om in grow- of smartshops soft- en/of harddrugs aanwezig te hebben. Ook in een smartshop aan de Hoogstraat is een aantal gram softdrugs aangetroffen. Ook hier is afstand van gedaan. De gemeente Roosendaal wordt van beide feiten op de hoogte gesteld.

Politie houdt snelheidscontrole
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagochtend tussen 10.15 en 12.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Wouwsestraatweg. In totaal zijn 740 bestuurders de controle gepasseerd waarvan er 112 te hard hebben gereden. De maximum snelheid bedraagt daar 50 km/per uur. De hoogst gemeten snelheid was gemeten op 90 km/per uur.

Inbraak in rijwielhandel
WOUW: In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een rijwielhandel aan de Plantagebaan. De daders konden binnenkomen door de achterdeur te forceren. Een dertigtal fietsen is meegenomen. Ook de kassa met wat wisselgeld is geleegd.

Diefstal auto vanaf terrein garagebedrijf
WOUW: Een personenauto van het merk Opel, type Astra, is in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen vanaf een parkeerterrein van een garagebedrijf aan de Bergsebaan. De eigenaar had hem daar ter reparatie aangeboden. Het parkeerterrein was niet afgesloten. De daders hebben de auto met het kenteken DV-GD-95 meegenomen. Bij de politie is aangifte gedaan.

Team Courage rolt hennepkwekerij op
ROOSENDAAL: In een woning aan de Susannadonk heeft de politie dinsdagavond een hennepkwekerij aangetroffen. Twee keer was de politie benaderd over het feit dat op dit adres weed zou worden geteeld. De 37-jarige bewoner van het pand is gehoord en heeft een dagvaarding uitgereikt gekregen van 1200 Euro. Het was voor deze man de tweede keer binnen een half jaar dat bij hem een weedkwekerij is geruimd.

Politie houdt man aan met verboden wapen
ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 23-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man reed rond 05.30 uur op zijn fiets over de Gewenten. De man gedroeg zich vreemd waarop de politie besloot hem te controleren. Bij onderzoek bleek dat de man geen legitimatie kon tonen en in het bezit was van een mes volgens de Wet wapens en munitie, en harddrugs. De man is hierop aangehouden en voor verhoor ingesloten. In de loop van de dag is de man heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt man aan met inbrekerswerktuigen
RUCPHEN: Tijdens een verlichtingscontrole kreeg de politie van het team Rucphen de melding dat er op een parkeerplaats aan de Bosheidestraat een verdachte auto geparkeerd stond. In de auto trof de politie een 24-jarige inwoner van Sprundel aan die een zeer versufte indruk maakte. Het vermoeden bestond dat de man drugs had gebruikt. Ook trof de politie in de auto een aantal inbrekerswerktuigen aan waaronder een aantal schroevendraaiers en een koevoet. De man is hierop aangehouden en woensdagmiddag inverzekering gesteld. Een onderzoek is door de politie ingesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst