Persberichten woensdag 11 januari

's-Hertogenbosch, 11-01-2006

ILLEGALE VREEMDELINGEN

Boekel / Uden Dinsdagmiddag zijn tijdens een controle door de vreemdelingenpolitie in een pand in de Kerkstraat in Boekel en in de Drossaard in Uden in totaal vijf personen aangehouden. De mannen in de leeftijden van 21 tot 41 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau ter vaststelling van hun identiteit, nationaliteit en verblijfsrechtelijke status.

AANHOUDING NA DUMPEN AFVAL

Sint Michielsgestel Woensdagochtend is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 25-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht rond 23 december 2005 in het natuurgebied aan de Pettelaar in Sint Michielsgestel een hoeveelheid huishoudelijk afval te hebben gedumpt. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN NA LEKSTEKEN BANDEN POLITIEAUTO

s-Hertogenbosch Dinsdagavond kreeg de politie de melding dat er bij een woning aan de Orthensedonk ruiten werden vernield. Terwijl de agenten ter plaatse in de woning bezig waren de aangifte op te nemen, meldde een oplettende getuige dat een man zojuist twee banden van de politieauto had lek gestoken. De agenten konden de man met behulp van signalementen in de Sint Willibrordusstraat aanhouden. De 42-jarige Bosschenaar verkeerde kennelijk zwaar onder invloed van alcohol. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

OPLICHTING

Heusden Woensdagochtend is in zijn woning in Sint Michielsgestel een 34-jarige man aangehouden op verdenking van oplichting. De man zou een 39-jarige vrouw uit Heusden met een smoes een groot geldbedrag afhandig hebben gemaakt. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

VALS GELD

Heusden Dinsdagmiddag kreeg de politie de melding van een winkelier in Drunen dat zojuist een man had geprobeerd te betalen met vals briefgeld. De winkelier waarschuwde direct de politie. Met behulp van signalementen konden de agenten de man op het Plein in Vlijmen aanhouden. De 31-jarige man uit de gemeente Heusden is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld. Het geld is inbeslaggenomen.

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Dinsdag is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 14-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van meerdere auto-inbraken in de Kruiskampsingel en omgeving. De jongeman is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld. Tijdens de aanhouding probeerde de 17-jarige broer van de verdachte de agenten te beletten om de 14-jarige jongen aan te houden. De 17-jarige jongen probeerde de agenten te hinderen en reageerde zeer agressief. Hierop is ook hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

RIJDEN ONDER INVLOED

Schijndel In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Gasthuisstraat een 47-jarige man uit Oisterwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN TIJDENS ONTZEGGING

Nistelrode Dinsdagavond is op de Korte Veerstraat een 38 jarige Waalwijker bekeurd omdat hij in een auto reed terwijl hem bij rechterlijke uitspraak de bevoegd om een auto besturen was ontzegd.

VERNIELING

Veghel Dinsdagavond heeft de politie aan de Wilhelminastraat een 50 jarige man uit Veghel aangehouden. Hij had van de woning van zijn ex een ruit van de voordeur had vernield. Hij raakte daarbij zelf gewond. De verdachte verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding. Hij is ingesloten.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Veghel Bij een verkeersongeval, dinsdagavond op de kruising van het Heilig Hartplein met de Sluis-straat is een 17 jarige bromfietser uit Veghel gewond geraakt. Hij is met onbekend beenletsel overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis.

De bromfietser kwam uit de richting van de Hoofdstraat en wilde op de rotonde linksaf de Sluisweg inrijden. De automobilist kwam uit de richting van der Zuidkade en wilde rechtdoor rijden. Hij zag de bromfietser over het hoofd waardoor de aanrijding ontstond.

PARTIJ KLEDING INBESLAGGENOMEN

Vught Dinsdagmiddag heeft de politie in een bedrijf aan de Industrieweg een grote hoeveelheid T-shirts aangetroffen. De politie trof in het bedrijf een grote hoeveelheid pallets en dozen met daarin ruim 16.000 T-shirts die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De T-shirts zijn door de politie inbeslaggenomen. Er is een onderzoek ingesteld naar de herkomst. De huurder van het pand wordt door de politie gehoord.

HENNEPKWEKERIJEN IN WONINGEN

Oss Woensdag heeft de politie in drie woningen in Oss hennepkwekerijen opgerold. In een woning in de Piersonstraat trof de politie een kwekerij met 624 hennepplanten. Op een zolder van een woning in de Grutto werden 120 hennepplanten aangetroffen en in een woning in de Vijversingel vond de politie 400 planten en 1500 stekjes. Alle hennepplanten en bijbehorende apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De 38-jarige bewoner van de woning aan de Vijversingel is reeds door de politie verhoord. De overige bewoners worden op een later tijdstip gehoord.