Politie Hollands Midden

Oegstgeest Verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op woensdag 11 januari, omstreeks 08.30 uur, op de kruising van de Dorpsstraat met de President Kenedylaan is een bromfietsster gewond geraakt. De 47-jarige vrouw reed op haar bromfiets over de Dorpsstraat. In de bocht wilde de bromfietsster links afslaan. Zij had haar bromfiets echter niet constant onder controle waardoor zij onderuit ging. Zij gleed vervolgens tegen de auto aan die haar tegemoet kwam. De automobilist, een 34-jarige man uit Oegstgeest, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietsster raakte gewond aan haar arm en is naar het ziekenhuis in Leidschendam gebracht.

Leiden Snelheidscontrole 30 km zone Stevenshof

Deze week hebben snelheidscontroles op de Heintje Davidsweg en Charley Tooropweg 134 snelheidsovertredingen opgeleverd. Op de Heintje Davidsweg reed 22 % en op de Charley Tooropweg 7 % te hard. Het gaat hier om een 30 km zone gebied.

De controles volgden op de aankondiging dat de politie met ingang van 9 januari 2006 geregeld gaat controleren op de juiste naleving van de 30 km limiet. Met name de bewoners uit de omgeving Heintje Davidsweg en Charley Tooropweg klagen al geruime tijd over de te hoge snelheid op genoemde wegen. De politie hoopt met de controle het gedrag van de automobilist te veranderen. In de komende weken zullen er meerdere controles worden gehouden.

In de maanden november en december 2005 is de 30 km zone rondom de Heintje Davidsweg en Charley Tooropweg aangepakt. Voor die tijd was de constructie zodanig dat er alleen gecontroleerd kon worden op de handhaving van 50 km per uur. Na deze reconstructie waarbij drempels zijn gelegd en de uitrit constructie van de zijstraten zijn verwijderd, is de weg zodanig ingericht dat 30 km hard zat is.

Alphen a/d Rijn Verdachte situatie blijkt geen verkrachting te zijn

Onderzoek door de politie heeft uitgewezen dat een 52-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn niet is verkracht. De vrouw werd op maandagavond 9 januari aangetroffen op een braakliggend stuk land aan de Zuidpoolsingel. De vrouw was deels ontkleed en een getuige meldde dat er één of meerdere mannen met de vrouw bezig waren. De politie trof alleen de vrouw aan die dronken was en alleen nog kon uitbrengen dat er niets was gebeurd. De politie nam het zekere voor het onzekere, nam de vrouw mee naar het bureau en stelde terplaatse een sporenonderzoek in. De volgende ochtend kon de politie de vrouw horen. Uit dit verhoor en het onderzoek zijn geen aanwijzingen gevonden dat een verkrachting danwel aanranding heeft plaatsgevonden. De politie heeft daarmee haar onderzoek beëindigd waarna de vrouw het bureau weer kon verlaten. Wel kreeg zij van de politie een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Alphen aan den Rijn Inbraken in Alphen

Tijdens de kerst en oud & nieuw werd er in de gemeente Alphen aan den Rijn in totaal in twintig woningen ingebroken. Na onderzoek is gebleken dat veel woningen niet afgesloten waren middels het zogenaamde nachtslot. Hierdoor zagen de daders kans om middels 'hengelen' cq 'flipperen' eenvoudig toegang tot de woning te verkrijgen. Flipperen is een inbrekerstechniek waarmee de inbreker met een stukje plastic de schoot van het slot terugduwt waardoor de deur openvalt. Hengelen is de deur door de brievenbus heen open krijgen door gebruik te maken van een stuk ijzerdraad. Beiden technieken zijn niet bruikbaar wanneer de deur op slot gedraaid wordt middels een sleutel. De politie adviseert dan ook gebruik te maken van het 'nachtslot' als u de woning verlaat, ook al is het voor korte duur, of 's nachts gaat slapen. Het onderzoek naar de woninginbraken loopt nog, de politie is dan ook nog steeds geïnteresseerd in getuigen die iets weten van deze inbraken of iets gezien hebben. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 of zich melden bij de Politie Alphen aan den Rijn.

Alphen aan den Rijn Verdeling Wijkagenten in Ridderveld aangepast

De verdeling van wijkagenten over de wijk Ridderveld in Alphen aan den Rijn is veranderd. Dat heeft te maken met de komst van Henk te Winkel die de afdeling wijkpolitie van team Alphen-Ridderveld is komen versterken. De wijkagenten zijn het aanspreekpunt voor allerlei zaken die in Ridderveld spelen en waarbij de politie een rol zou kunnen spelen. Ze hebben overleg met de huismeesters, winkeliers en hulpverlenende instanties en kennen vanzelfsprekend de inwoners van hun wijk. De wijkagenten houden van maandag tot en met vrijdag telefonisch spreekuur tussen 09:00 uur en 09:30 uur. Daarnaast is er voor de inwoners van Aarlanderveen in de even weken op woensdag tussen 14:00 - 16:00 in het Rechthuis, Dorpstraat 40, een spreekuur.

De nieuwe verdeling is als volgt:

Corianne Bakker: Burgenwijk, Ridderbuurt, Steinenwijk, Paddestoelenwijk Lucas Bruinius: Sterrenwijk, Edelstenenwijk, Sportvelden Theo van der Hoek:

Aarlanderveen, Gnephoek, Heimanswetering, Groenoord, Sterrenbeeldenwijk, Industrieterrein Heimanswetering Martin Stok

Muziekwijk, Veldbloemenwijk, Zegerplas, Zegerslootgebied.

Henk te Winkel

Botenwijk, Feministenwijk, Herenhof, Horstenwijk, Oude Ambachtenwijk.

Nieuwveen Aanhouding

De politie hield woensdag 11 januari rond 11.15 uur aan de Dorpsstraat een 18-jarige jongen uit Antwerpen aan. Getuigen vertrouwden het niet dat de jongen over het terrein van het gezinsvervangend tehuis liep en belden de politie. De jongen had drie zakken met beddegoed en kleding van bewoners uit een wascontainer gehaald en in een auto geladen. Aan het politiebureau verklaarde hij tegenover de politie dat hij dacht dat het weggegooide zakken waren. De politie heeft zijn verklaring in een proces-verbaal opgenomen waarna hij in de middag weer op vrije voeten werd gesteld,.

Schoonhoven Politieonderzoek leidt tot meer aanhoudingen

De politie hield woensdagmorgen 11 januari twee jongens van 13 en 15 jaar in hun ouderlijke woningen in Schoonhoven aan. Dit gebeurde naar aanleiding van een onderzoek tegen een op 10-januari aangehouden 18-jarige jongen uit Schoonhoven. Deze had op zaterdagavond 31 december van een 14-jarige plaatsgenoot vuurwerk gestolen en hem bedreigd. Tijdens dit onderzoek kwam naar voren dat deze verdachte met de vandaag aangehouden verdachten een inbraak in een auto had gepleegd. Dit gebeurde op zondag 25 december 2005 rond 20.00 uur op de Havenstraat. Een ruit van de auto van een 37-jarige vrouw uit Lopik werd daar ingeslagen en uit de auto werd een koffer en een jas gestolen. Ook zijn de verdachten vermoedelijk verantwoordelijk voor de vernieling van een ruit van een cafetaria aan de Lopikerstraat. Dit gebeurde eveneens op oudejaarsavond. De verdachten zitten momenteel vast. De politie zet het onderzoek tegen het drietal voort. Waddinxveen Kop-staartbotsing Op woensdag 11 januari, omstreeks 08.30 uur, spoedden agenten zich naar de A12. Ter hoogte van Waddinxveen had zich een kop-staart botsing voorgedaan. Drie auto's waren bij de botsing betrokken. Een 30-jarige automobiliste uit Made remde af, een auto achter haar, bestuurd door een 57-jarige man uit Ridderkerk, wist op tijd af te remmen. Een derde auto echter niet. De 27-jarige automobiliste uit Rhoon, botste tegen de tweede auto aan. De tweede auto schoof, door de kracht van de botsing, op zijn beurt tegen de eerste auto. De 27-jarige is met borst- en nekletsel overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis. De tweede en derde auto zijn door een takelbedrijf van de weg gehaald.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 11 januari 2006



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --