Gemeente Den Helder

11-01-2006 Tante Charla en oom Jan samen Jutter van het Jaar 2005

Al 55 jaar zetten zij zich in voor de jeugd-operettevereniging Lentebloemen. Jaar in jaar uit geven zij belangeloos leiding aan de vereniging: tante Charla en oom Jan van Tetering. Voor de jaarlijkse uitvoeringen maken ze de kleding, ontwerpen de decors, zoeken de muziek uit en verzorgen de algehele vormgeving. Bij de Lentebloemen laten zij iedere week zon zestig kinderen veel plezier beleven door met elkaar te repeteren voor de jaarlijkse operette-uitvoering. Daarmee zetten zij ieder jaar een geweldige prestatie neer, wat gezien hun hoge leeftijd veel respect afdwingt. Door de Lentebloemetjes worden zij op handen gedragen. Sinds vorige week dinsdag mag het echtpaar Van Tetering zich Jutter van het Jaar 2005 noemen.

Burgemeester mevrouw mr. G.H. Faber maakte dit heugelijke feit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op dinsdag 3 januari bekend. Het echtpaar Van Tetering ontving uit handen van de burgemeester het beeld van de Jutter, gemaakt door Kees Doolaard, plus een oorkonde.

De ere-titel Jutter van het Jaar wordt jaarlijks gegeven aan een inwoner die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Helderse samenleving. Inwoners van Den Helder hebben evenals vorig jaar zelf kandidaten voorgedragen voor de titel en de uiteindelijke Jutter van het Jaar ook zelf gekozen. Via Internet en een bon in het Stadsnieuws hebben veel mensen gestemd op hun favoriete kandidaat. Naast Charla en Jan van Tetering waren dit keer genomineerd: de heer J.P. Ambriola, mevrouw A. Hoedjes, mevrouw E. Holtrop-Huisingh, de heer H. Horsman, de heer H. Post, de heer P. van der Star, de heer P. van Oosterum, mevrouw T. Verveer en de heer H. Wijnants. In totaal zijn 1033 stemmen uitgebracht.