Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 11 januari 2006

Dieven gestoord bij grootscheepse diefstal computerapparatuur

BREDA: De politie heeft dinsdagavond dankzij een oplettende omwonende een grootscheepse computerdiefstal bij een bedrijf aan de Ettensebaan kunnen voorkomen. Agenten gingen rond 22.30 uur af op een melding dat er een verdachte man op het dak van het bedrijf liep. Bij het bedrijf aangekomen zagen de agenten twee mannen over het dak wegvluchten. Een vermoedelijk gestolen bestelbus bleef achter. De bus was gevuld met 35 dozen computerapparatuur en ook op het dak van het pand stonden tientallen dozen klaar om ingeladen te worden. De dieven zijn door het forceren van het dakraam het bedrijfspand binnengekomen. Afgelopen weekeinde werd ook al bij het bedrijf ingebroken waarbij computers zijn ontvreemd. De politie heeft nog met een hond naar de inbrekers gezocht, maar zonder resultaat.

Huiselijk geweld

BREDA: Een 47-jarige Bredanaar is dinsdagavond aangehouden in verband met de mishandeling van zijn zus. Hij zou de 45-jarige vrouw in haar woning in de wijk Brabantpark diverse klappen hebben gegeven waarna zij de politie belde. De man is in verzekering gesteld.

Belg (22) aangehouden met drugs

BREDA: Bij een controle op de A16 hebben agenten van het Joint Hit-team dinsdagavond een 22-jarige Belg uit Ranst aangehouden. De man werd tegen 20.00 uur staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat hij circa 500 gram hennep in zijn auto had liggen. Daarnaast had hij diverse materialen in zijn bezit om kleinere hoeveelheden hennep voor de verkoop te maken. De man is na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer heengezonden.

Dongenaar aangehouden na bedreiging conciërge

BREDA: De politie heeft woensdagochtend een 20-jarige man uit Dongen aangehouden in verband met de bedreiging van een conciërge van een onderwijsinstelling aan de Wilhelminasingel. De Dongense student werd begin december door de 55-jarige conciërge in de school aangesproken op zijn gedrag waarna de Dongenaar door het lint ging en de conciërge bespuugde en herhaaldelijk met de dood bedreigde. De man, die inmiddels van school is verwijderd, is in verzekering gesteld.

Man verdacht van diefstal uit politievoertuigen

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen in het politiebureau een 30-jarige man uit Breda gehoord. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij inbraken in politievoertuigen op het parkeerterrein van het politiebureau aan de Mijkenbroek in het weekend van 15 op 16 februari 2003. Op basis van DNA-onderzoek is de man als verdachte aangemerkt voor de gepleegde diefstallen uit vijf politieautos. Bijna drie jaar geleden werden uit de autos onder andere
communicatieapparatuur, lampen en radios gestolen.

Inbreker komt binnen via openstaand raam

BREDA: Een 28-jarige inwoner van Breda heeft aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan de Columbusstraat. In de nacht van dinsdag op woensdag maakte een insluiper dankbaar gebruik van een onafgesloten raam en klom naar binnen. Van de tafel in de woning werd een fototoestel gestolen.

Politie houdt verlichtingscontrole

BREDA: De politie heeft ook woensdagmorgen weer verlichtingscontroles gehouden op het grondgebied van het district Breda. In Breda kregen zeven van de circa 50 gecontroleerde fietsers een bekeuring, omdat zij geen licht op hadden. Aan de Nassasingel en Nassaustraat gingen 20 personen op de bon. In Willemstad kregen vier foutparkeerders een bekeuring voor foutparkeren. In Zevenbergen gingen aan de Hazeldonkse Zandweg twee mobiel bellende automobilisten in het boekje van de controlerende agenten.

Bredanaar doet aangifte van oplichting

BREDA: Een 40-jarige inwoner van Breda heeft woensdag aangifte gedaan van oplichting. Eind december kocht de man via een site op internet twee toegangskaarten voor een concert van de zanger Robbie Williams. De veldkaarten zouden hem toegang moeten geven voor het concert op 25 juni 2006. Na het overmaken van een bedrag van ruim 185 euro wachtte de Bredanaar tevergeefs enkele weken op een poststuk met de twee gewilde kaartjes. De man heeft nu aangifte gedaan van oplichting.

Snelheidscontroles

ZUNDERT: De politie heeft woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden aan de Rucphenseweg. Acht van de 388 gecontroleerde automobilisten reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

ZEVENBERGEN: De politie heeft woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden aan de Hazeldonkse Zandweg. Zes van de 864 gecontroleerde automobilisten reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.

Auteur: Henk Snepvangers