Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (11/01)

OOSTERHOUT NB, 11 januari 2006

Zoekactie naar vermiste man

DONGEN: : De politie zoekt naar een vermiste man uit Rijen. De 73-jarige man wordt sinds dinsdagmiddag 10 januari 2006 17.00 uur vermist. Zowel de familieleden, als de politie maken zich zorgen over de man. De man was dinsdagmiddag vanuit Rijen naar Dongen gefietst om een familielid te bezoeken. Rond 16.00 uur / 16.30 uur vertrok hij weer naar huis om te gaan eten. Hij is daar echter niet aangekomen. De nog kwieke man ging vaak fietsen, wat zijn hobby was. Er waren geen problemen in zijn privé situatie, waardoor het ernstige vermoeden bestaat dat de man onverwacht iets is overkomen. Dinsdagavond heeft de politie al de route die de man normaal gesproken fietst in de duisternis afgezocht. Vandaag woensdag 11 januari hebben zes agenten de route nogmaals afgezocht en de zoekactie verder uitgebreid. Zij kregen daarbij ondersteuning van twee Apache helikopters van de Koninklijke Luchtmacht. Deze helikopters gingen op trainingsvlucht en zijn eerder opgestegen om de politie te helpen. Zij hebben het gebied tussen Dongen en Rijen vanuit de lucht afgezocht. Tot op heden heeft de zoekactie echter nog geen aanwijzingen opgeleverd.
De man is fors van postuur (1,90 meter en circa 110 kg) en heeft grijs/wit haar. Hij was gekleed in donkerbruine 3/4 stoffen jas, donkergrijze pantalon en bruine leren instappers
Zijn fiets is van het merk Gazelle, kleur zwart en voorzien van drie versnellingen.
Mensen die informatie hebben over deze vermiste man kunnen de politie bereiken op 0900-8844 (lokaal tarief).

Wilde zwaan verongelukt

WAALWIJK: Een 50-jarige automobilist uit Zevenbergen kreeg op dinsdag 10 januari rond 17.30 uur een aanrijding met een zwaan. Dat gebeurde op de autosnelweg A-59 ter hoogte van Waalwijk. De man reed vanuit de richting s-Hertogenbosch in de richting van knooppunt Hooipolder toen de wilde zwaan plotseling overvloog. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De zwaan overleefde het ongeluk niet. De auto liep schade op aan de linker voorzijde. De politie heeft het stoffelijk overschot van de zwaan van de rijbaan verwijderd en een ongevallenregistratieformulier opgesteld voor de
verzekeringsmaatschappij van de automobilist.

Automobilist rijdt door na aanrijding met fietster

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie is op zoek naar de bestuurder van een klein model, fel rode auto, die op dinsdagavond 10 januari een aanrijding veroorzaakte en daarna doorreed. Een 16-jarige meisje raakte daarbij gewond. Zij reed om 20.35 uur op de rotonde Sint Antoniusstraat / Ridderstraat. Tijdens het oversteken kwam er een auto aanrijden vanuit de Ridderstraat. De automobilist reed in de richting van de Hoogstraat en reed daarbij de fietster aan. Het meisje viel en raakte hierbij in haar gezicht gewond, waarbij ook een van haar voortanden afbrak. De jongeman reed echter door en pleegde daarmee een verkeersmisdrijf. Vermoedelijk heeft zijn auto schade aan de rechterzijde. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie controleert snelheid

OOSTERHOUT / DONGEN: De radarauto van de politie registreerde op dinsdag 10 januari de snelheid van 4.098 passerende voertuigen. Van 23 autos werd een fotografische opname gemaakt, omdat de bestuurder te snel reed. Het overzicht ziet er als volgt uit:

Locatie controle: Vijf Eikenweg te Oosterhout
Maximum snelheid: 80 km/u
Tijdstip controle: van 09.05 uur tot 12.35 uur
Aantal passanten: 1.559
Overtredingen: 16
Hoogste snelheid: 100 km/u

Locatie controle: Eindsestraat te Dongen
Maximum snelheid: 80 km/u
Van 12.55 uur tot 15.55 uur
Aantal passanten: 2.539
Overtredingen: 7
Hoogste snelheid: 95 km/u

Politie neemt rijbewijs in van doorrijder-na-aanrijding

WAALWIJK: Op dinsdag 10 januari omstreeks 02.30 uur ontstond op de Cesar Francklaan een aanrijding. Een 28-jarige inwoner van Drunen botste tegen een geparkeerde auto aan, waarbij de nodige schade ontstond. De veroorzaker reed na het ongeval echter meteen door. De gewaarschuwde politieagenten stelden de achter gebleven sporen veilig. In een van de brokstukjes waren de letters BMW te lezen, verder waren er donkerrode lakschilfers achter gebleven. Op basis daarvan besloot de politie in de omgeving te gaan zoeken. In de Maurice Ravelstraat vonden de agenten vervolgens een rode BWM met verse schade. De bestuurder was echter nergens te bekennen. Aan de hand van het kenteken kon hij alsnog achterhaald worden. De auto was overigens niet van hem zelf, maar van een familielid. De man is de volgende dag, rond het middaguur, in het Waalwijkse politiebureau verhoord. Daar bekende hij dat hij de veroorzaker was geweest en na het ongeval was doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. In overleg met het Openbaar Ministerie heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd. Daarnaast is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Beschonken achter het stuur

WAALWIJK: In de nacht van dinsdag 10 januari op woensdag 11 januari controleerde de politie op de Grotestraat de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.15 uur. De 47-jarige Waalwijker bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 405 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 3 uren opgelegd. De verdachte is om 02.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Gestolen motor via Internet terug gevonden

WASPIK: De gedupeerde van een motordiefstal vond via internet zijn motor terug. Twee crossmotoren werden op 5 april 2005 s-nachts uit de garage bij een woning aan de Spoorstraat in Waspik gestolen. De man zag op 10 januari 2006 dat één van de motoren op een veilingsite op internet te koop werd aangeboden. Hij informeerde de politie hierover, die direct op het bewuste adres ging kijken. De motor werd vervolgens in een garage bij een woning Oisterwijk aangetroffen. De politie heeft de motor in beslag genomen en op dit moment nog geen aanhoudingen kunnen verrichten. Er volgt een nader onderzoek naar verkopende partijen in deze kwestie.

Vuurwerkafsteker naar Bureau Halt

GEERTRUIDENBERG: De wijkagent van Geertruidenberg betrapte een late vuurwerkafsteker. Dat gebeurde op woensdag 11 januari 2006 rond het middaguur. De 13-jarige knul stak vuurwerk af bij de uitlaatplaats voor honden, gelegen tussen de Pieter van IJpelaarstraat en de Zoutmanstraat. In overleg met de moeder van de minderjarige jongen, wordt hij naar Bureau Halt gestuurd voor een taakstraf.

330,- boete voor onbehoorlijk gedrag in het verkeer

DONGEN: Een 43-jarige inwoner van s-Gravenmoer kreeg een boete van 330,- opgelegd. De man had op woensdag 11 januari 2006 zijn auto onrechtmatig op een invalide parkeerplaats geparkeerd op de Hoge Ham in Dongen. Twee agentes schreven juist een bekeuring uit, toen de man terug kwam bij zijn auto. Hij weigerde medewerking en zich te legitimeren. Hij liet zich beledigend uit, stapte in zijn auto en reed weg. De agentes gingen achter de man aan, maar hij weigerde te stoppen. De man werd uiteindelijk door Tilburgse agenten klemgereden, waarbij hij stoïcijns in zijn auto bleef zitten. Pas toen er gedreigd werd om een ruitje in te slaan, stapte hij uit en werd hij gearresteerd. In overleg met het openbaar ministerie kreeg voor hij zijn gedragingen een boete van 330,- opgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer