Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek vechtpartij discobus in afrondende fase

Groesbeek, 11-01-2006

Het onderzoek dat de politie was gestart naar aanleiding van een vechtpartij in de nacht van zaterdag op zondag in een discobus in Groesbeek is in een afrondende fase. Vier Beuningse jongeren die in verzekering waren gegaan zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Eén minderjarige jongen is vandaag voorgeleid bij de Officier van Justitie, drie jongens kregen een dagvaarding mee. Drie van de vier hebben de feiten waarvoor zij werden aangehouden bekend.

De vier werden zaterdagnacht op de Nijmeegsebaan aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en vernieling. Een portier, een begeleider in de bus en een vrouwelijke passagier zouden zijn mishandeld. Ook werd de ruit van de bus ingetrapt. Een vijfde aangehouden jongen, van 16 jaar en ook afkomstig uit Beuningen, werd aangehouden voor belediging van een agent. Hij bekende dit en werd zondag al heengezonden.

De politie hoorde in deze zaak naast de verdachten en aangevers ook vele getuigen. Tijdens de verhoren hebben de vier jongens die in verzekering waren gesteld bekentenissen afgelegd. Drie van hen, jongens van 15, 16 en 18 jaar, bekenden openlijke geweldpleging en een 15-jarige bekende een ruit van de bus te hebben ingetrapt.

Een 16-jarige Nijmeegse, een 24-jarige man uit Veenendaal en een 45-jarige man uit de gemeente Heumen deden aangifte van openlijke geweldpleging.

Er zullen nog enkele personen worden gehoord waarna het dossier aan justitie zal worden gezonden.