VVD


10-1-2006

VVD stelt vragen over verzekerden in de EU-landen

VVD wil antwoord van de minister van volksgezondheid over de positie van Nederlanders in het buitenland die zich aanvullend willen verzekeren.

Vragen van het lid Schippers (VVD-fractie) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de heer Hoogervorst d.d. 9 januari 2006


1 Is de minister op de hoogte van de uitspraak van de voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, de heer Wiegel, dat `het aanbieden van een aanvullende verzekering op het woonlandpakket voor verzekerden in de diverse EU- of verdragslanden vrijwel onuitvoerbaar is'?


2 De minister achtte dit in december jongstleden nog wel uitvoerbaar, wat is zijn reactie op deze uitspraak van de voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland?


3 Als het aanbieden van een aanvullende verzekering tegen een redelijke prijs aan verzekerden die in een EU- of verdragsland wonen niet uitvoerbaar blijkt te zijn, wat betekent dat dan voor het beleid ten aanzien van deze mensen die dan door de invoering van de Zorgverzekeringswet in de problemen dreigen te komen?


4 Wat gaat de minister concreet doen?

Voor meer inlichtingen:

Edith Schippers: edithschippers@tweedekamer.nl of 070.318 2882 _______________________