Ordina Beheer NV

Ordina meldt meerdere nieuwsfeiten

Ordina meldt meerdere nieuwsfeiten


· Ordina tekent intentieverklaring met HP voor overdracht Desktop Management activiteiten


· Ordina wikkelt acquisitie van IBAS af


· Ordina bereikt prijsakkoord met Getronics PinkRoccade over verkoop Data Services activiteiten


· Ordina maakt bekend de formele liquidatie van Rijnconsult B.V. in 2005 te hebben afgewikkeld

Ordina N.V. maakt bekend dat zij voornemens is haar activiteiten op het gebied van Desktop Management over te dragen aan HP. Daarnaast heeft Ordina vandaag de acquisitie van IBAS afgewikkeld. Voorts is Ordina N.V. met Getronics PinkRoccade tot overeenstemming gekomen inzake de verkoopprijs van de activiteiten op het gebied van Data Services. Tot slot maakt Ordina N.V. bekend dat zij in 2005 de reeds eerder ingezette liquidatie van Rijnconsult B.V. heeft afgewikkeld.

Overdracht activiteiten op het gebied van Desktop Management Ordina N.V. heeft vandaag een intentieverklaring ondertekend met HP Nederland voor de overdracht van activiteiten op het gebied van Desktop Management. Het voornemen om deze activiteiten af te stoten werd reeds in maart 2005 bekend gemaakt. Met de overgang van deze activiteiten zal een belangrijk deel van de medewerkers van Ordina Desktop Solutions overgaan naar de HP-organisatie, alsmede de activa en passiva die behoren bij de over te dragen activiteiten. Voor medewerkers die niet mee overgaan naar de HP-organisatie wordt gekeken naar passend werk binnen Ordina. Het streven is dat voor alle of nagenoeg alle betrokken medewerkers continuïteit in arbeid zal worden gevonden. Voor de verwerving van de activiteiten wordt door HP geen meerprijs aan Ordina betaald. De overgang van activiteiten op het gebied van Desktop Management naar HP behelst tevens het beheer van de kantoorautomatisering van Ordina. Partijen zijn voornemens om in dat kader een contract te sluiten met een looptijd van vier jaar. Ordina streeft ernaar met deze overdracht in de toekomst een lichte daling te kunnen realiseren van haar kantoorautomatiseringskosten.

Partijen streven ernaar in februari 2006 de overdracht van activiteiten te formaliseren, alsmede de overeenkomst van dienstverlening van HP jegens Ordina te ondertekenen.

Afwikkeling acquisitie IBAS
Vandaag heeft Ordina de acquisitie van IBAS, waarvoor op 12 oktober 2005 een intentieverklaring werd ondertekend, afgewikkeld.

IBAS is met circa 30 consultants actief in de overheidsmarkt. Deze activiteiten vormen een uitstekende versterking op de consultingactiviteiten die Ordina reeds in de overheidsmarkt ontplooit. Daarnaast werken er bij IBAS circa 60 medewerkers in ICT-services. Een belangrijk deel van deze medewerkers is gespecialiseerd in web based solutions en systeemontwikkeling op het gebied van .Net-technologie van Microsoft. IBAS realiseert op jaarbasis een omzet van circa EUR 10 miljoen. De activiteiten van IBAS worden op korte termijn geïntegreerd in de Ordina-organisatie.

De koopsom voor IBAS wordt in contanten voldaan en is deels afhankelijk van de definitieve resultaten van IBAS in 2005. De resultaten van IBAS zullen met ingang van 1 januari 2006 worden geconsolideerd in de cijfers van Ordina.

Overeenstemming over verkoopprijs Data Services activiteiten In aansluiting op onze publicatie van 8 september 2005 waarin bekend werd gemaakt dat de definitieve contracten inzake de verkoop van de Data Services activiteiten van Ordina aan Getronics PinkRoccade waren ondertekend, maakt Ordina N.V. bekend dat zij met Getronics PinkRoccade tot overeenstemming is gekomen over de verkoopprijs voor de Data Services activiteiten die door Ordina per 1 januari jongstleden zijn verkocht aan Getronics PinkRoccade.

De basis verkoopprijs voor de activiteiten zal in contanten worden voldaan en bestaat uit een vast deel van circa EUR 4 miljoen, te betalen in contanten in twee termijnen (begin 2006 en eind 2006) en een earn out. Afrekening van de eventuele earn out vindt plaats in februari 2008 op basis van de daadwerkelijk met de activiteiten gerealiseerde resultaten.

De verkoopopbrengst van de Data Services activiteiten zal, gezien de feitelijke transfer per 1 januari 2006, in de jaarcijfers over 2006 worden verantwoord.

Liquidatie Rijnconsult leidt tot eenmalige bate vennootschapsbelasting In vervolg op de aankondiging van 30 juni 2005, bevestigt Ordina dat de formele liquidatie van de besloten vennootschap Rijnconsult B.V. in 2005 is afgerond. In Rijnconsult B.V. was de management consulting praktijk van Rijnconsult ondergebracht. De activiteiten van Rijnconsult zijn in juni 2005 door middel van een activa passiva transactie verkocht aan een besloten vennootschap die voor 80% in handen is van het management en de medewerkers van Rijnconsult en opereert onder de naam van Rijnconsult.

Zoals eerder aangekondigd, stelt de formele liquidatie van deze lege besloten vennootschap Ordina in de gelegenheid om een eenmalige bate vennootschapsbelasting te realiseren. Deze bate zal naar verwachting circa EUR 4,5 miljoen bedragen en zal worden verantwoord in de jaarcijfers over 2005.

Ordina publiceert haar jaarcijfers over 2005 op 7 maart 2006 voor beurs.

Over Ordina
Ordina werkt met circa 4000 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Voor meer informatie
Ordina N.V.
De heer Ronald Kasteel, CEO
Tel: +31(0)30 663 7006
www.ordina.nl

Terug