Untara Samsuria maakt Lekkerste Snackmenu 2006
Persbericht 11 januari 2006
Untara Samsuria maakt Lekkerste Snackmenu 2006
AMSTERDAM, 11 januari 2006 Tijdens de 50e Horecava heeft Untara
Samsuria van Matahari Food Palace in Haarlem Het Lekkerste Snackmenu
gemaakt met de Matahari Schotel. De vakwedstrijd wordt georganiseerd
door de Stichting Activiteiten Fastfood en IJsbedrijven. Naast een
geldbedrag van 450 euro en een medaille won Samsuria een culinaire
stage bij Pierre Wind en de HANOS bokaal van hoofdsponsor HANOS Horeca
Groothandel. Hij ontving de prijs uit handen van de enthousiaste
snackliefhebber Henk Bres.
Winnaar
Untara Samsuria en Henk Bres Door alle deelnemers is een prima
prestatie geleverd, zegt juryvoorzitter Paul van Gurp. Toch stak
Untara Samsuria er verrassend met kop en schouders bovenuit. Tweede
werd Michael Schimmel met Boeren Kinkel Menu van AnyTyme Bargeres in
Emmen. Schimmels creatie werd tevens bekroond met de titel Beste
Presentatie Snackmenu 2006. De derde prijs ging naar Tim Colijn van
EetSalon Colijn met snackmenu Vissertje.
Paul van Gurp kijkt tevreden terug op deze vakwedstrijd. Stuk voor
stuk waren het inventieve en creatieve snackmenus. Ook de
meeneemvariant scoorde heel goed. De deskundige jury stond dit jaar
onder leiding van Paul van Gurp (vice-voorzitter Sector Fastfood- en
IJsbedrijven Koninklijk Horeca Nederland). De andere juryleden waren
Martijn Reijntjes (adjunct hoofddredacteur Misset
Horeca/Snackkoerier), Marjon Prummel (hoofdredacteur Horeca Entree),
Cyla Ladage (Bram Ladage), Theo Norder (oud-bestuurslid Sector
Fastfood- en IJsbedrijven Koninklijk Horeca Nederland), Henk Bres
(TV-persoonlijkheid), Steffen van Beek (hoofdredacteur SHOPS
out-of-home) en Han Wonink (formulemanager HANOS).
Namens de sponsoren werden er ook prijzen uitgereikt. Farm Frites
beloonde Vincent Oud van AnyTyme Snack & Dine in Lelystad. Bart van
Scheijndel van Plaza de Pitstop in Den Hoorn, die vorig jaar de prijs
van Kiremko ontving, werd dit jaar bekroond door Remia.
Winnaars (vlnr.): Carin Veldkamp, Tim Colijn, Untara Samsuria,
Vincent Oud, Sebastiaan v/d Heijden, Michael Schimmel, Karin Quispel
en Henk Bres.
Kiremko gaf een prijs aan Carin Veldkamp van Snackpoint Twins uit
Nieuw-Amsterdam. IgloMora (Unilever) beloonde Karin Quispel van
Snackcorner Nieuwveld in Hoogvliet. Next to Food gaf een prijs aan
Jurjen Doctor van Snackhouse Lobo in Oudorp. HANOS bekroonde
Sebastiaan v/d Heijden van AnyTyme Snack & Dine in Zwolle.
Deze Horecava won Nicky Castricum het Lekkerste Broodje (horeca) met
Ontwaak en Jeroen Traa in de categorie catering met The Triangle
Mystery. Meer informatie over de vakwedstrijden vindt u op
www.wedstrijden.nl.
---
Noot voor de redactie
Koninklijk Horeca Nederland