Gemeente Den Haag

Primair openbaar onderwijs presenteert op 11 januari het product 'vaardigheidsproeven'. Een aantrekkelijke cd rom, waarmee vakleerkrachten gymnastiek de kwaliteit van het bewegingsonderwijs kunnen vergroten. Aan de cd rom is twee jaar gewerkt door een team van enthousiaste vakleerkrachten. Wethouder Onderwijs Pierre Heijnen neemt op 11 januari de eerste cd rom in ontvangst.

In een grote stad als Den Haag, waar kinderen minder dan gemiddeld bewegen, helpen sport en spel kinderen gezond te houden. Genoeg beweging kan obesitas en diabetes helpen voorkomen. Ook is sport van groot belang voor de ontwikkeling van sociaal gedrag: kinderen leren samenwerken en omgaan met respect voor elkaar. Primair Openbaar Onderwijs Den Haag hecht dan ook zeer aan kwalitatief goed bewegingsonderwijs.

Vaardigheidsproeven
De vaardigheidsproeven bestaan al langere tijd. Het doel van deze proeven is de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op openbare basisscholen op een dusdanig hoog niveau te brengen, dat ieder kind met zijn mogelijkheden in staat wordt gesteld een persoonlijke topprestatie te leveren.

Drie vakleerkrachten en de coördinator bewegingsonderwijs hebben de vaardigheidsproeven de afgelopen jaren geactualiseerd én gedigitaliseerd. Het eindproduct is een cd rom met daarop lesbrieven en films, waar kinderen tijdens de les bewegingsonderwijs zelfstandig gebruik van kunnen maken. Tevens zijn de resultaten in te voeren op een diplomaprogramma, zodat de leerlingen aan het einde van hun primair onderwijs loopbaan een mooi aandenken aan hun lessen bewegingsonderwijs kunnen krijgen. Tot slot is aan de cd rom een programma toegevoegd waarmee de vakleerkracht zelf de arrangementen en organisatie in zijn of haar eigen gymzaal kan ontwerpen.

Tijdens de presentatie op 11 januari gaan verschillende sprekers in op het belang van bewegingsonderwijs in Den Haag. Alle scholen voor primair openbaar onderwijs krijgen op 11 januari een cd rom uitgereikt.