Gemeente Delft

Gemeenteraad organiseert Stadsdebat over Delft Kennisstad op 11 januari 2006

Delft Kennisstad. wat weet u ervan, wat vindt u ervan en wat merkt u ervan?

Werk maken van kennis. Dat is in het kort het idee achter Delft Kennisstad. Delft heeft zich begin jaren '90 het doel gesteld om zich als 'kennisstad' te positioneren en deze economische strategie verder uit te bouwen Inmiddels zijn er in Delft bijna zevenhonderd bedrijven en instellingen en ruim 16.000 mensen actief in de kennissector - dat is 36 procent van de Delftse beroepsbevolking. Een succes? De Delftse Rekenkamer stelt dat het beter had gekund. De gemeenteraad wil daar graag weten wat ú vindt van Delft kennisstad, wat weet u ervan en wat merkt u ervan..?

Volgens de Rekenkamer kan nog veel winst worden behaald door onder meer duidelijk te maken wat de kracht van Delft als kennisstad is en door te luisteren naar wensen en bezwaren. Om duidelijk te krijgen wat inwoners en ondernemers van Delft er nu eigenlijk van vinden organiseert de gemeenteraad van Delft op woensdagavond 11 januari een Stadsdebat over Delft Kennisstad. Iedere inwoner en ondernemer in Delft wordt uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Aan de hand van inhoudelijke stellingen die ter plekke worden uitgereikt wordt er in verschillende workshops over Delft Kennisstad gediscussieerd.

De raad zou graag antwoord krijgen op vragen als bijvoorbeeld: weten inwoners in Delft eigenlijk wel wat het inhoudt? Zien ze er genoeg van terug in de stad of hoe kan de strategie uitgebreid worden? Dit kunt u de gemeenteraad tijdens dit stadsdebat laten weten. De uitkomsten van het stadsdebat worden verwerkt in een nieuw plan voor Delft Kennisstad, dat in februari 2006 aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Elke inwoner en ondernemer in Delft wordt uitgenodigd om op 11 januari 2006 mee te praten over Delft Kennisstad. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar griffie@delft.nl of te bellen naar 015-260 2639. Meer achtergrondinformatie vindt u op www.gemeentedelft.info onder Actueel en Stadsdebat. U kunt ook naar het nummer 015-260 2639 bellen voor meer informatie.

Het stadsdebat vindt plaats in het Stadhuis. Deze is geopend vanaf 19:00 uur en het debat begint om 19.30 uur.