Ingezonden persbericht



Published: 07:30 11.01.2006 GMT+1 /HUGIN /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: order 30 miljoen euro voor milieuvriendelijk Brits BioSolids-programma

Belangrijke bijdrage aan milieuvriendelijke verrijking van slib en toepassing ervan in de Britse landbouw

Gouda, 11 januari 2006 - Imtech (technische dienstverlening in Europa), dat samen met Galliford Try als gelijkwaardige partner deelneemt aan de joint venture GTM (Galliford Try Meica), is door Anglian Water Services (AWS) geselecteerd als partner voor het leveren van een belangrijk deel van een BioSolids-programma ter waarde van circa 100 miljoen euro. Het contract is toegewezen aan Meica Process, een dochter van Imtech UK. Naar verwachting is de maximale contractwaarde voor Imtech 30 miljoen euro tot eind 2009.

AWS is een regionale drink- en afvalwaterleverancier in de regio East Anglia in de UK, ten noordoosten van Londen. Het BioSolids-programma bestaat uit het milieuvriendelijk behandelen, reinigen en verrijken van slib, dat vervolgens in de vorm van BioSolids wordt aangeboden aan de landbouwsector. De strategie van AWS voorziet er in aan bestaande slibbehandelingsfabrieken de mogelijkheid van milieubewuste processen als thermische voorbehandeling, anaërobe afbraak en warmtekrachtkoppeling toe te voegen. AWS levert jaarlijks tot 150.000 ton BioSolids aan de landbouwsector.

Het programma bestaat uit zes verschillende projecten. Samen vormen deze projecten de grootste en meest complexe BioSolids-projecten in het beleid van AWS en behoren ze tot de grootste projecten in de UK.

GTM is één van de twee contractpartners voor het programma, dat tot eind 2009 loopt. De andere partij is M.J. Gleeson. Verder zal een aantal specialistische partners en klantenteams aan het volledig geïntegreerde programmateam worden toegevoegd. Imtech (Meica) zal haar werkzaamheden concentreren op milieubewuste technologische oplossingen voor engineering, piping, milieu- en procestechnologie.

GTM werd gekozen omdat deze joint venture alle programmaonderdelen kan leveren, waaronder beoordeling, haalbaarheid, ontwerp, bouw, ingebruikname en prestatie-optimalisatie van de fabrieken. Deze toewijzing is een erkenning van de sterke positie van Imtech (Meica Process) in de Britse waterbranche.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 14.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Engeland, Spanje en is tevens actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 Index.

Imtech NL 11-01-06

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Onze website: http://www.imtech.nl