Bewuste leefstijl financieel beloond

Goede waar en co

http://www.goedewaar.nl

Amsterdam Er is nu een zorgverzekering waar je bewuste leefstijl kan worden verzekerd. De premie van deze collectieve zorgverzekering is goedkoper dan gemiddeld. Het is in Nederland uniek dat je financieel wordt beloond voor je maatschappelijk verantwoord koopgedrag. Particulieren kunnen gebruik maken van deze collectieve verzekering als ze lid zijn van consumentenvereniging Goede Waar & Co.

Het betreft een speciale collectieve zorgverzekering van Avero Achmea voor producenten en consumenten van biologische producten. Omdat het een doelgroep betreft die bewust bezig is met hun gezondheid en het milieu geldt voor deze mensen een premie die lager is dan de gemiddelde premie van de vijf grootste verzekeraars. Mensen die regelmatig extra geld uitgeven aan bijvoorbeeld biologische producten in natuurvoedingwinkels krijgen op deze manier dit geld weer terug. Er ligt nu een aanbod voor deze collectieve ziektekostenverzekering bij werknemers van de bedrijven die zijn aangesloten bij de Vereniging van Biologische Producenten (VBP)

Gezinsleden meeverzekerd
De verzekering is financieel aantrekkelijk en geldt ook voor de gezinsleden van degene die de verzekering afsluit. De netto premie bedraagt euro 83,64 per maand en is daarmee goedkoper dan de gemiddelde premie van euro 88,16 die je bij de vijf grootste verzekeraars in Nederland betaalt. Bovendien krijg je tien procent korting of meer op de aanvullende pakketten. Lid worden van consumentenvereniging Goede Waar & Co is daarom extra financieel voordelig. De leden krijgen ook nog eens zes keer per jaar een full colour magazine met praktische informatie, aantrekkelijke kortingen op diverse producten en diensten, en ze kunnen het hele jaar gratis gebruik maken van de consumentenservice.

Miljoenen euros
Elf organisaties in de biologische sector met ruim 500 medewerkers hebben al direct aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn. De verwachting is dat er nog een groep VBP leden, namelijk handel en verwerking in biologische producten, zich hierbij aansluit. Vervolgens zijn ook biologische boeren, tuinders en natuurvoedingswinkels uitgenodigd om aan deze collectieve verzekering mee te doen. De boeren kunnen meedoen via o.a. de vakgroep biologische landbouw van LTO. In de biologische landbouw, toeleverende bedrijven, groothandel, verwerking en natuurvoedingwinkels werken bijna tienduizend mensen. Als de gehele biologische sector meedoet, levert dit een besparing op van miljoenen euros.

Maatschappelijk verantwoord gedrag
Het is in het land van zorgverzekeraars voor het eerst dat je als consument financieel wordt beloond voor je maatschappelijk verantwoord koopgedrag. Het initiatief is afkomstig van Peter Brul, directeur van adviesbureau voor biologische landbouw Agro Eco Consultancy. Samen met Triodos Assurantiën en de Flexisgroep, hun partner, ontwikkelde hij een nieuwe zorgverzekering. Via het bedrijf Turien & Co is hij uiteindelijk bij Avero/Achmea uitgekomen.

Goede Waar & Co
Consumentenvereniging Goede Waar & Co behartigt de belangen van de bewuste consument. Vanuit uitgebreid duurzaamheidonderzoek informeert zij over hoe goed kledingmerken en voedingsmiddelen zijn voor je als consument, en welk effect zij hebben op de wereld om je heen. Leden van Goede Waar & Co kunnen gebruik maken van deze zorgverzekering zolang ze lid zijn. Iedereen die voor 1 maart 2006 lid is van Goede Waar & Co komt nog dit jaar voor deze verzekering in aanmerking.

Hieronder een overzicht van de premies:

Basisverzekering
eigen risico maandpremie
Euro 0 euro 83,64
100 79,43
200 75,22
300 71,01
400 66,81
500 62,60

Aanvullende pakketten

pakket
Primair 5,45
Primair 13,18
Privilege 16,36

Tandarts Polis
max.vergoeding per jaar maandpremie
230 12,20
475 20,59
950 22,35

wijzigingen voorbehouden
Korting van 2,5% bij jaarlijkse vooruitbetaling; korting van 1% bij halfjaarlijkse vooruitbetaling

Voorwaarden
Betaling van de premie via machtiging aan Goede Waar & Co Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd