Gemeente Sneek


Al 70 namen voor Waltastins
De ideeën voor een naam voor de nieuwe Burgerzaal in de Waltastins stromen binnen. Op dit moment staat de teller op (ruim) 70 suggesties.

Vlak voor de jaarwisselingen maakte de gemeente bekend dat men ten stadhuize op zoek is naar een passende naam voor een nieuwe openbare ruimte waarin vergaderingen, ontvangsten en politieke bijeenkomsten kunnen worden gehouden. De royale oogst tot nu toe stemt natuurlijk tot tevredenheid.

Uiteraard wordt nu nog niet verklapt wie met welk idee op de proppen kwam. Wel kan worden onthuld dat sommige inzenders uitermate creatief te werk zijn gegaan. Zo was er iemand die een brief stuurde met maar liefst 35 suggesties!. Een ander betrokken inzender deed het voorstel een naam van een burgemeester uit de tijd van de Republiek te gebruiken en stuurde een flinke stamboom mee.

Mocht iemand nog een geschikte naam weten: suggesties kunnen tot 20 januari 2006 worden ingezonden naar de gemeente Sneek t.a.v. het Team Communicatie, Antwoordnummer 2014, 8600 VB Sneek. De inzender van de winnende naam krijgt een leuke prijs.

Aanleiding voor deze namenwedstrijd is de op handen zijnde afronding van de restauratie van de Waltastins aan de Marktstraat. Daarmee wordt het stadhuiscomplex uitgebreid met een nieuwe overkapte ontvangstzaal.


© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 10-1-2006