OSB-voorzitter stelt 2006 in teken van kwaliteit

Osb

Den Bosch, 11 januari 2006
embargo tot woensdag 11 januari 2006, 16.00 uur
PERSBERICHT

OSB-voorzitter stelt 2006 in teken van kwaliteit

In het jaar 2006, waarin de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) haar 25-jarig bestaan viert, staat het begrip Kwaliteit centraal. OSB zal op vier terreinen, waaronder de naleving van de CAO en het verhogen van de organisatiegraad binnen de branche, initiatieven nemen om de kwaliteit van OSB als branche-organisatie en de kwaliteit van de aangesloten leden een fikse impuls te geven. Dat kondigde OSB-voorzitter drs. H.J.G.M. van Weerdenburg vandaag aan tijdens zijn nieuwjaarsrede, die hij uitsprak tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie van deze branche-organisatie in Nijkerk. Bij die gelegenheid vond ook de officiële aftrap van het jubileumjaar plaats, waarin OSB met diverse evenementen onder het motto '25 jaar ondernemend voor de schoonmaakbranche'de aandacht op de verdiensten van de branche-organisatie tot nu toe en de plannen voor de toekomst wil vestigen.

De OSB-voorzitter ziet Kwaliteit in het jubileumjaar als speerpunt terugkomen in de activiteiten van OSB op het gebied van arbeidsvoorwaarden, de naleving van de CAO en de Gedragscode, de kwaliteitsuitstraling van het business-to-business glazenwassersbedrijf en de verhoging van de representativiteit van OSB in de branche. Op het punt van de naleving van de CAO zei Van Weerdenburg onder meer: Wij willen aan opdrachtgevers een kwaliteitssignaal afgeven. Ik kan u vandaag melden, dat wij zeer binnenkort gaan starten met periodieke, en min of meer onaangekondigde, bedrijfscontroles op de naleving van de CAO en de Gedragscode. Deze controles worden door een onafhankelijk bureau uitgevoerd. De ultieme sanctie op het niet naleven is het uiteindelijk verlies van het lidmaatschap van OSB... Het is het OSB-bestuur menens om te laten zien, dat het OSB-lidmaatschap ergens voor staat!

pilot werving allochtone ondernemers
Een bijzonder initiatief, waar OSB binnenkort mee van start gaat, is de werving van allochtone ondernemers om lid te worden van OSB. In onze maatschappij hebben wij ook, in toenemende mate, te maken met allochtone ondernemers. Onder de OSB-leden zijn er schitterende voorbeelden van heel geslaagde ondernemers van allochtone afkomst. Gelukkig heeft de overheid in toenemende mate oog voor onze branche als integratiespecialist. In het kader van integratie kan ik u vandaag een nieuw initiatief aankondigen. OSB gaat, met steun van VNO-NCW en het ministerie van Economische Zaken, een pilot uitvoeren om allochtone ondernemers in onze branche meer bij de branche te betrekken, aldus de OSB-voorzitter. Het feit dat OSB is uitgekozen om deze pilot uit te voeren, noemde hij een erkenning van de kwaliteit van OSB als branche-organisatie en ziet hij als een mooi verjaardagscadeau.

Tot besluit van zijn toespraak vestigde de OSB-voorzitter nog de aandacht op zijn toezegging, gedaan in zijn nieuwjaarsrede 2005, dat OSB haar functie in de informatievoorziening met het oog op de belangrijke toegevoegde waarde ervan binnen het lidmaatschap verder zou uitbreiden. We zijn nu zover, dat we twee nieuwe websites kunnen introduceren. De website www.osb.nl is volledig vernieuwd en vandaag online gegaan. Daarnaast is sinds kort ons virtuele informatie-centrum in de lucht op www.schoonmaakcentrum.nl. We gaan in 2006 dit informatiecentrum samen met andere bij de branche betrokken organisaties verder uitbouwen, zodat dit nog meer het kennisplein van de schoonmaak- en glazenwassersbranche wordt.

De OSB-Nieuwjaarsreceptie, die plaatsvond in Evenementencentrum Hart van Holland, werd door ruim 250 gasten bezocht.

///////////////////////////////////////////


Noot voor de redactie,