Gemeente Vlaardingen


Aangevraagde kapvergunningen

Gepubliceerd: 11 januari 2006
Reageren tot: 9 februari 2006

* Kortedijk 119a/b

* Westlandseweg 260

* Brug over de Vaart

* Particulier terrein: Blois Van Treslongstraat
* Reageren

* Meer informatie

Kortedijk 119a/b

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft vergunning aangevraagd voor het kappen van 7 bomen op het gebied van het Hoogheemraadschap aan de Kortedijk 119 a/b.
Vanwege werkzaamheden die verband houden met het bouwplan Buizengat kunnen de bomen niet gehandhaafd blijven. Zo zullen o.a. nieuwe kaden en landhoofden worden gemaakt.

Westlandseweg 260

Houdijk architecten BV heeft vergunning aangevraagd voor het kappen van een Haagbeuk in het openbare gebied tussen de voormalige boerderij aan de Westlandseweg 260 en het Texaco motorbrandstoffen servicestation aan de Westlandseweg 262. De boom kan vanwege het plan het pand Westlandseweg 260 een andere bestemming te geven en een inrit te maken naar de achtertuin niet blijven gehandhaafd.

Brug over de Vaart

Op 8 november 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het voorlopig ontwerp een voetganger- fietsbrug te realiseren over de Vlaardinger Vaart ter hoogte van het Vlietlandziekenhuis locatie Vlaardingen. Om de brug met de aansluitende voet- en fietspaden te kunnen realiseren zal een oppervlakte van ca. 875m2 bosplantsoen moeten worden verwijderd. In het bosplantsoen staan ca. 54 bomen waaronder voornamelijk iepen, elzen, populieren en essen. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens vergunning te verlenen voor het kappen van de hierboven genoemde bomen onder de voorwaarde dat er 875 m2 bosplantsoen in de nabijheid van de brug wordt geplant. In dit bosplantsoen krijgen (na diverse onderhoudsdunningen) ca. 55 bomen de gelegenheid uit te groeien.

Particulier terrein: Blois Van Treslongstraat

Voor bomen in particuliere tuinen met een stamdikte groter dan 35 cm (op 1.30 m hoogte) is een kapvergunning nodig. Vitalis Wonen uit Amersfoort heeft namens de bewoners van de flat Blois van Treslongstraat 2 t/m 248 kapvergunning aangevraagd voor een perceel bosplantsoen waarin 12 bomen staan. Zes van de twaalf bomen (esdoorns en essen) hebben een grotere stamdiameter dan 35 cm. De bomen staan aan de zuidzijde van het terrein grenzend aan de Coppelstockstraat. De bomen kunnen vanwege de voorgenomen plaatsing van een fietsenberging niet gehandhaafd blijven.

Reageren

De kapaanvragen ligt gedurende een periode van 4 weken na deze publicatie ter inzage op het kantoor van de dienst Stadswerk, Hoflaan 27 te Vlaardingen. Gedurende deze periode kan een ieder zijn zienswijze bekendmaken. Na eventuele zienswijzen in overweging genomen te hebben zal het besluit betreffende de aanvraag in deze krant worden gepubliceerd. Voor de besluiten Kortedijk, Westlandseweg en brug over de Vaart zal daarna de bezwarentermijn van zes weken ingaan.

Meer informatie


* Kortedijk, Westlandseweg en brug over de Vaart: de heer A.C. Bijl, 2484566 (dienst Stadswerk, afdeling Wijkbeheer).
* Blois van Treslongstraat: de heer G. Stam, 248 4763 (dienst Stadswerk, afdeling Wijkbeheer).