Politie Hollands Midden

Datum: 11 januari 2006

Oegstgeest Verkeersongeval De politie heeft op dinsdag 10 januari, omstreeks 17.00 uur, hulp geboden bij een verkeersongeluk op de kruising van de Koninginnelaan met de Frederik Hendriklaan. Een 32-jarige uit Leiden, reed over de Koninginnelaan en sloeg linksaf de Frederik Hendriklaan op. Tijdens het oversteken kwam hij in aanrijding met een fietsster, die op de Koninginnelaan hem tegemoet reed. Hij verklaart later de fietsster nooit te hebben zien aankomen. De fietsster, een 32-jarige Katwijkse, is met beenletsel naar het LUMC overgebracht.

Leiden Onder invloed rijden

Agenten controleerden op woensdag 11 januari, rond 01.40 uur, op de Maresingel een 49-jarige automobilist uit Leiden. Het viel de agenten op dat de man met zijn auto wel erg langzaam over de weg reed. Bij de controle stelden de agenten drankgebruik vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse die volgde liet een uitslag zien van 325 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Leiden Aanhouding na belediging agent

De politie hield dinsdag 10 januari, rond 20.55 uur, op de Vondellaan een 48-jarige man uit Leiden aan voor belediging van een agent. De man werd kwaad nadat hij daar een bekeuring kreeg voor het niet voeren van fietsverlichting. Toen hij ook nog eens geen identiteitsbewijs kon tonen en daarvoor ook bekeurd werd, beledigde hij een controlerende agent. Hij werd daarop aangehouden. Na het opmaken van een proces-verbaal voor het beledigen van een ambtenaar in functie, werd hij later op de avond weer op vrije voeten gesteld.

Leiden Aanhouding voor winkeldiefstal

Een 30-jarige man uit Den Haag pleegde op dinsdag 10 januari, rond 17.50 uur, een winkeldiefstal bij een bouwmarkt aan de Flevoweg. Hij nam daar zonder te betalen een zakgasbrander weg. Dit werd gezien door een medewerker van de bouwmarkt die de man in afwachting van de gewaarschuwde politie vasthield. De agenten hielden de man aan en sloten hem in. Omdat het om een als veelpleger bekend staan persoon gaat, vindt er overleg plaats over voorgeleiding aan de rechter-commissaris.

Voorschoten Politie vordert rijbewijs in

Agenten controleerden op woensdag 11 januari, rond 01.35 uur, op de Leidsweg een 52-jarige automobilist uit Leiden. Het viel agenten op dat de auto waarin de man reed plotseling een parkeervak opzocht, de man vervolgens uitstapte en probeerde snel weg te lopen. Kennelijk rook hij onraad en probeerde zo uit de handen van de agenten te blijven. Dit lukte dus niet en hij werd aangehouden in verband met het bestaan van verdenkingen van drankgebruik. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 700 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Gouda Politie vordert rijbewijs in

Agenten controleerden op woensdag 11 januari, rond 02.10 uur, op de Burgemeester Jamessingel een 56-jarige automobilist uit Gouda. Het viel de agenten op dat de auto waarin de man reed nogal slingerend over de weg reed en dat bij bochten sterk afgeremd werd. De agenten stelden bij het aanspreken van de man al snel vast dat hij gedronken had. De Gouwenaar werd dan ook aangehouden waarna een ademanalyse volgde. De uitslag hiervan was 670 ug/l (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde daarop het rijbewijs van hem in en maakt proces-verbaal op.

Gouda Vernieler en dronkaard aangehouden

De politie hield op woensdag 11 januari, rond 00.40 uur, op de Naaierstraat een 29-jarige man uit Gouda aan. De man was dronken en had op de Markt ruiten ingegooid van een supermarkt en een winkel in parfumerie. De politie was gewaarschuwd door getuigen. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en uitte woordelijke bedreigingen aan het adres van een agent. De verdachte is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens vernieling, dronkenschap en het bedreigen van een ambtenaar in functie.

Gouda Diefstal uit woning De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan de Eendrachtsweg. Een bewoner heft aangifte gedaan van inbraak. De bewoners kwamen thuis waarna bleek dat er een computermeubel was weggenomen. Dader(s) zijn vermoedelijk via de tuin aan de achterzijde van het pand binnengekomen.

Gouda Vechtpartij tussen meisjes

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij op dinsdagmiddag 10 januari op de Hoogstraat tussen drie meisjes. De vechtpartij ontstond ter hoogte van Ici Paris en trok veel publiek. Een man probeerde de meisjes uit elkaar te halen om erger te voorkomen. De politie heeft de drie meisjes uit Gouda van 14,15 en 16 jaar aangehouden en stelt een nadere onderzoek in.

Lekkerkerk Politie vordert rijbewijs in

Agenten controleerden op woensdag 11 januari, rond 01.40 uur, op de C.G. Roosweg een 46-jarige automobiliste uit Ammerstol. De vrouw bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. Haar ademanalyse liet een uitslag zien van 765 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de vrouw in en maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Verkeersongeval

Dinsdag 10 januari, omstreeks 09.15 uur, vond op de Coenecoopbrug een aanrijding plaats tussen een 17-jarige bromfietser uit Waddinxveen en een fietser uit Gouda. De twee kwamen in een bocht in botsing met elkaar toen de fietser vermoedelijk op de verkeerde rijstrook had gereden. De fietser werd met spoedtransport en met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in en moet de betrokkenen nog horen.

Zevenhuizen Verkeersongeval

Dinsdag 10 januari, omstreeks 17.30 uur, vond op de Noordelijke Dwarsweg ter hoogte van de Burgemeester Klinkhamerweg een verkeersongeval plaats. Een 15-jarige fietser uit Zevenhuizen reed in de richting van Waddinxveen en is vermoedelijk door rood gereden. Een 37-jarige fietser uit Nieuwerkerk a/d IJssel reed vanuit de richting Waddinxveen en sloeg linksaf om de Zuidplasweg op te rijden. Op de kruising ontstond tussen een aanrijding tussen de twee. De fietser werd met vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --