Ingezonden persbericht


Trend Micro leider in markt voor zakelijke antispyware-oplossingen

Hoogste score voor product- en beveiligingsstrategie in onafhankelijk analistenrapport

Utrecht, 11 januari 2006 - Trend Micro, Inc. (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, is door analistenorganisatie Forrester Research erkend als marktleider op het gebied van enterprise antispyware-oplossingen. De resultaten van dit nieuwe rapport onderstrepen de positieve ontwikkelingen en kracht van het bedrijf in één van de snelst groeiende markten van de beveiligingssector.

Het rapport 'Forrester First Wave: Enterprise Antispyware, Q1 2006' is samengesteld op basis van klantenreacties, productdemonstraties en leveranciersonderzoeken. Acht leveranciers zijn getoetst op 100 criteria, waaronder het nieuwste aanbod, marktpositie, investeringen in ontwikkeling en de bedrijfs- en productstrategie op de lange termijn. Met de hoogste scores op het vlak van bedrijfs- en productstrategie is Trend Micro leider in het antispyware-segment. Het rapport vermeldde: "Trend Micro levert wat zakelijke klanten willen - met mogelijkheden voor een standalone of een geïntegreerde anti-spyware-oplossing." Verder geeft het rapport aan: "Trend Micro profiteert van de uiteenlopende vormen van zijn antispyware-oplossingen, waaronder standalone-, suite- en gateway-oplossingen."

"Centraal gebruik en beheer van de Trend Micro Anti-Spyware Enterprise Edition maken de oplossingen snel en eenvoudig te installeren en makkelijk te beheren", zegt Art DeKneef van Avanti Computers, gebruiker van de standalone-oplossing. "De effectieve rapportageopties bieden de juiste informatie en nog belangrijker, de oplossing onderschept en verwijdert spyware."

Het rapport benadrukt ook de flexibiliteit van de Trend Micro-oplossingen in combinatie met de centrale beheeroplossing Trend Micro Control Manager. Hiermee onderscheidt het bedrijf zich in de markt en het is ook de belangrijkste reden voor de hoge waardering voor de strategische richting. In het rapport staat hierover: "Als gespecialiseerd beveiligingsleverancier zet Trend Micro specifieke middelen in voor zijn antispyware-producten. Het aanbod is ontwikkeld voor bedrijven en is schaalbaar tot een vrijwel oneindig aantal nodes."

Max Cheng, Executive VP en General Manager Enterprise Business bij Trend Micro: "Deze positionering als leider in antispyware-oplossingen bevestigt dat we meer bieden dan antivirusbescherming. Trend Micro concentreert zich ook op de ontwikkeling van hoogwaardige antispyware-oplossingen. Het Forrester-rapport maakt duidelijk dat onze inspanningen positief worden ervaren door klanten en markt in zijn geheel."

Deze erkenning is van belang omdat de antispyware-markt momenteel aanzienlijk groeit. IDC verwacht dat deze markt in 2006 met 64% zal groeien. Cheng: "Spyware is een groeiende bedreiging. Door de combinatie van standalone oplossingen en een geïntegreerd aanbod voor de gateway en desktop is Trend Micro in staat klanten te beschermen tegen de huidige en nieuwe bedreigingen."

Voor het volledige Forrester-rapport en informatie over de antispyware-oplossingen van Trend Micro: www.trendmicro.com

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en serviceproviders.