Ingezonden persbericht


Solipsis neemt aandelen Holland House over

Brakel, 11 januari 2006 - Solipsis heeft per 1 januari 2006 100% van de aandelen van output management specialist Holland House overgenomen. Solipsis is als ICT bedrijf actief in ontwikkeling en onderhoud van operationele en managementinformatiesystemen en in beheer van computersystemen en netwerken (zowel remote als on site). Solipsis bestaat zestien jaar en is, net als Holland House, gevestigd in Brakel. Holland House blijft voorlopig onder eigen naam bestaan. De overname behelst een continuering van de bedrijfsvoering waardoor alle medewerkers deel blijven uitmaken van Holland House.

De synergie is gelegen in het feit dat de gezamenlijke bedrijven hun klanten meer te bieden hebben. Zowel Solipsis als Holland House beschikken over veel kennis en ervaring op het gebied van verschillende Operating Systems en Java. Verder wordt gezamenlijk gebruikgemaakt van HPOpenview en is ruime internationale ervaring aanwezig.

Het Holland House output management systeem, UNISPOOL, is met name bedoeld voor organisaties waar documentoutput een belangrijke factor in de bedrijfsvoering is. Optimalisatie van outputdistributie en verlaging van de beheerskosten van de infrastructuur zijn daarin belangrijke ingrediënten. In heterogene omgevingen, met HP-UX, Solaris, AIX, Linux, Reliant UNIX en Windows, zorgt UNISPOOL voor een transparante en generieke output managementfunctionaliteit.

Wim Buitenhuis, Algemeen Directeur van Solipsis B.V. is verheugd over de overname. "Twee gerenommeerde, degelijke ICT-bedrijven worden door de overname bijeengebracht. UNISPOOL van Holland House is een goede aanvulling op ons huidige productportfolio. Voor 2006 wordt voor beide bedrijven positieve groei verwacht in zowel omzet als resultaat. De totale omzet zal circa euro 7,5 miljoen bedragen."

Ook Jelle Grim, Algemeen Directeur van Holland House ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. "De synergie die er tussen deze twee bedrijven is, zal ons sterker maken en nieuwe kansen creëren. Klanten zullen profiteren van het uitgebreide productenaanbod van Solipsis en hun IT-omgeving nog beter kunnen beheren. "

Over Solipsis

Solipsis B.V. bestaat al sinds 1990. Als dienstverlenende onderneming is Solipsis gespecialiseerd in informatiserings- en automatiseringsprocessen, waarbij maatwerk centraal staat. De gestage groei van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat Solipsis weet waarover het praat en staat voor wat het doet. De filosofie van Solipsis is ver vat in twee woorden: 'Solid Thinking'. Wensen op het IT-vlak worden vertaald in adequate oplossingen waarbij kosten, baten en effectiviteit in het oog worden gehouden. Kwaliteit van de dienstverlening staat bij Solipsis hoog in het vaandel. Voor meer informatie: www.solipsis.nl

Over Holland House

Holland House is marktleider op het gebied van open print/outputmanagement systemen. De software wordt op de markt gebracht via een omvangrijk internationaal distributienetwerk. Het hoofdkantoor van Holland House is gevestigd in Brakel. Het voornaamste product van Holland House is UNISPOOL, een zeer flexibel print/outputmanagement systeem, bedoeld voor multi-platform netwerkomgevingen van organisaties, waar outputmanagement een kritieke factor voor de bedrijfsvoering is. UNISPOOL wordt gebruikt bij gerenommeerde, wereldwijd opererende organisaties, zoals Man Nutzfahrzeuge, Rowenta Werke, STMicroelectronics, Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden, Fraser Paper en L'Air Liquide. Voor meer informatie www.hollandhouse.com


---