Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Hallmark Cards levert grote
bijdrage aan strijd tegen borstkanker

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, woensdag 11 januari 2006 - Wenskaartenleverancier Hallmark Cards Nederland heeft op woensdag 11 januari 2006 een bedrag van E 101.293 geschonken aan KWF Kankerbestrijding. Algemeen directeur Pedro Vermeersch van Hallmark Cards Continental Europe overhandigde op het Europese hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel de cheque aan algemeen directeur Ton Hanselaar van KWF Kankerbestrijding.

Hallmark Cards Nederland heeft een deel van haar verkoopopbrengsten van Hallmark kerstkaarten beschikbaar gesteld voor de strijd tegen borstkanker. KWF Kankerbestrijding zet dit bedrag in voor wetenschappelijk borstkankeronderzoek, opleiding, voorlichting en begeleiding van borstkankerpatiënten. "Wij zijn bijzonder verguld met het resultaat van de samenwerking. Door giften als deze kunnen wij wetenschappelijk borstkankeronderzoek blijven financieren. In Nederland wordt één op de negen vrouwen door borstkanker getroffen en jaarlijks overlijden ruim 3.300 vrouwen aan deze ziekte. De overlevingskansen en kwaliteit van leven voor kankerpatiënten kunnen alleen verbeterd worden door meer wetenschappelijk onderzoek. Door vroegere ontdekking en betere behandelingsmethoden is de vijfjaarsoverleving in dertig jaar van 60 procent gestegen tot 82 procent," legt algemeen directeur Ton Hanselaar van KWF Kankerbestrijding uit.

Maatschappelijke betrokkenheid

De Kerstcampagne past bij de maatschappelijke betrokkenheid van Hallmark Cards. In landen als de Verenigde Staten en Australië is de wenskaartenleverancier al meerdere jaren partner in de strijd tegen borstkanker. "Wij hebben wereldwijd betrokkenheid bij de samenleving waar wij deel van uitmaken. Met onze producten leveren wij een bijdrage aan het bevorderen van de communicatie en relaties tussen mensen. Wij geven mensen de gelegenheid hun emoties te delen en gevoelens te uiten. In goede en minder goede tijden," aldus algemeen directeur Pedro Vermeersch van Hallmark Cards Continental Europe. "Wij zijn er trots op dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen borstkanker. Niet alleen financieel, maar ook door mensen zich meer bewust te laten worden van deze veel voorkomende vorm van kanker onder vrouwen."

Retailers en consumenten

De actie is in Nederland landelijk ondersteund door uitgebreid promotiemateriaal in de winkels en commercials op grote radiostations, maar ook via internet, free publicity en uitingen op de producten zelf is aandacht gevraagd voor het goede doel.

"De retailers hebben het promotiemateriaal geplaatst en op die manier bekendheid gegeven aan de gezamenlijke strijd tegen borstkanker. De consumenten hebben met de aanschaf van de Hallmark kerstkaarten hun hart laten spreken. Zonder de retailers en de consumenten was de Kerstcampagne dan ook nooit een succes geworden. Wij willen hen hartelijk bedanken voor de medewerking en hopen ook dit jaar weer op hen te mogen rekenen," zegt marketing director Fabian Gelderblom. De Kerstcampagne zal in oktober, november en december 2006 in samenwerking met KWF Kankerbestrijding worden gecontinueerd.

///// EINDE BERICHT /////

Over Hallmark Cards Benelux
Hallmark Cards Nederland is onderdeel van Hallmark Cards Benelux. De grootste leverancier van wenskaarten in Nederland en België is marktleider in de Benelux. Jaarlijks vinden miljoenen wenskaarten van Hallmark Cards hun weg naar de consument. Met een assortiment van meer dan 5.000 verschillende producten onderscheidt Hallmark Cards zich van de overige aanbieders op deze markt. Door middel van wenskaarten - al dan niet digitaal - wil Hallmark Cards een bijdrage leveren aan het bevorderen van de communicatie tussen mensen, en het tonen van gevoelens, zoals liefde en vriendschap. Hallmark Benelux is onderdeel van het Amerikaanse Hallmark Cards - concern.

Beeldmateriaal
Foto van de overhandiging van de cheque is in hoge resolutie te downloaden op http://www.hallmark.nl/overhandigingkwf.aspx

Onderschrift foto: V.l.n.r: Pedro Vermeersch (algemeen directeur Hallmark Cards Continental Europe) overhandigt de cheque ter waarde van E 101.293 aan Ton Hanselaar (algemeen directeur KWF Kankerbestrijding). Fotograaf: Frank Duran/Hallmark Cards Nederland.

Voor meer informatie,