Ingezonden persbericht


Voorlichtingscampagne 'Reiswereldbaan' op Vakantiebeurs 2006

Persbericht
Utrecht, januari 2006

Reisbranche heeft jonge mensen veel te bieden

De reisbranche heeft jonge mensen veel te bieden als het om werk gaat. Daarom organiseert het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) samen met de toeristische opleidingen tijdens de Vakantiebeurs 2006 de voorlichtingscampagne 'Reiswereldbaan'. Geïnteresseerde jongeren, hun ouders en decanen krijgen op het Opleidingsplein in hal 11 van de Jaarbeurs Utrecht informatie over een studie voor een baan in de reiswereld en kunnen zich op een speelse manier oriënteren op de carrièrekansen. In de reiswereld werken 16.000 medewerkers. Volgens Bernadet Naber van het opleidingsfonds van de reisbranche, Reiswerk, heeft de branche behoefte aan kwalitatief goed opgeleide jonge mensen. Zo'n toeristische opleiding kan worden gevolgd aan één van de 35 MTRO's (verbonden aan een ROC), bij een particuliere opleider als TIO of bij een HBO-opleiding zoals het NHTV in Breda. Op het Opleidingsplein is over deze instituten uitgebreide informatie beschikbaar. Ook Recrajob is aanwezig, een organisatie die banen aanbiedt in het toerisme, de recreatie, hospitality, sporten en evenementen.

'De Ontdekkingsreis'
Tijdens de Vakantiebeurs worden niet alleen scholieren geïnformeerd, ook decanen van het middelbaar onderwijs en hun laatstejaars leerlingen worden uitgenodigd. Ze kunnen in gesprek komen met professionals in de reiswereld en meedoen aan activiteiten die een goede oriëntatie op het toekomstige werk ten doel hebben. Een van die activiteiten is 'De Ontdekkingsreis', waarbij de jongeren met een vragenlijst over de beurs gaan en bij het vergaren van de antwoorden een goed beeld krijgen van de reiswereld.

Gevarieerde banen
De reisbranche heeft leuke, gevarieerde banen en is op zoek naar verkopers van vakantie- en zakenreizen, inkopers, ICT-ers, brochuresamenstellers, callcenter-medewerkers en mensen die klachten afhandelen. Functies genoeg in een branche die jaarlijks twee- tot drieduizend jonge mensen aan een leuke en interessante baan kan helpen. Reden genoeg om hier ook tijdens de Vakantiebeurs veel werk van te maken.

De openingstijden van de Vakantiebeurs 2006 zijn woensdag 11 tot en met zondag 15 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Let op: vrijdag 13 januari tot 22.00 uur. Informatie: tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut).

Noot voor de redactie (