Gemeente Haarlem


10 januari 2006

003/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


ONDER EMBARGO TOT WOENSDAG 11 JANUARI, 18.00 UUR


De penning van verdienste van de stad Haarlem wordt uitgereikt aan:

Naam : de heer P. (Piet) Kelder

Functie : lid van de Werkgroep Tuinbouwgebied

Uitreiking door : wethouder B. Martini

Datum: : woensdag 11 januari 2006, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de
Werkgroep Tuinbouwgebied

Tijd : tussen 18.00 en 19.00 uur

Plaats van uitreiking: Het Wapen van Kennemerland, Ramplaan 125.


Penning van verdienste voor Piet Kelder

Woensdag 11 januari reikt wethouder Martini de penning van verdienste van de stad Haarlem uit aan Piet Kelder. Het college van B&W kent hem de penning toe vanwege zijn grote inzet voor natuurbehoud en landschapsbeheer in Haarlem, een terrein waarop hij gedurende meer dan twintig jaar onbezoldigd actief is.


Ondersteuning wijkraden

De heer Kelder is sinds 1984 betrokken bij de activiteiten van de wijkraad Ramplaankwartier, gericht op het behoud van het open Westelijk Tuinbouwgebied. Hij ondersteunde de wijkraad met een uitvoerig en overzichtelijk rapport, waarin hij de landschappelijke, cultuurhistorische, ruimtelijke en ecologische aspecten van het Westelijk Tuinbouwgebied beschreef. De wijkraad gebruikte dit rapport bij de voorbereiding van het in 1991 gehouden referendum. In 2002 vormde het rapport de basis voor het Landschapsbeheerplan Westelijk Tuinbouwgebied.
Van 1988 tot eind 1998 was de heer Kelder actief als lid van de werkgroep Milieu van de wijkraad Molenwijk/Oud Schalkwijk. In 1991 stelde hij het Plan van Inrichting van de Verenigde Polders op, met een uitvoerige beschrijving van de waarde van dit veenweidegebied. Dit plan vormde een goede basis voor het in 1995 vastgestelde Landschapsbeheerplan voor de Verenigde Polders.

Werkgroep Westelijk Tuinbouwgebied
Sinds 1996 tot de dag van vandaag is de heer Kelder actief voor de Werkgroep Westelijk Tuinbouwgebied. Hij ontpopte zich als de absolute motor en inspirator van deze werkgroep. De heer Kelder bereidde vele inspraakreacties voor, verzorgde diverse presentaties en organiseerde excursies. Recentelijk had hij een grote inbreng in de totstandkoming van een tentoonstelling en videofilm over het tuinbouwgebied in het ABC Architectuurcentrum.
De heer Kelder deed tot slot mee aan diverse werkgroepen rond de Binnenduinrand. Hij heeft zo een groot stempel gedrukt op de ontwikkeling van het bestemmingsplan voor dit gebied.

sector Concernstaf
Eduard Terpstra, communicatieadviseur
023-5113147
ejterpstra@haarlem.nl
---- --