Socialistische Partij

Erik Meijer spreekt op havendemonstratie Rotterdam

10-01-2006 * Op woensdag 11 januari organiseren havenwerkers van FNV Bondgenoten in Rotterdam een grote demonstratie tegen de Europese Havenrichtlijn. Over deze omstreden richtlijn stemt het Europees Parlement volgende week in Straatsburg. SP Europarlementariƫr Erik Meijer neemt deel aan de demonstratie en zal de havenwerkers toespreken over de liberaliseringsmaatregelen van de EU.

Om 11.00 uur verzamelen havenwerkers zich aan de Rotterdamse Reeweg voor een laatste Nederlandse protest tegen de havenrichtlijn. Die richtlijn liberaliseert het havenwerk op onverantwoorde wijze en kan rekenen op verzet van zowel werknemers als werkgevers in de havens. Opmerkelijk eensgezind keren zij zich tegen de sociale dumping, de afbraak van de kwaliteit en het onder druk zetten van de veiligheid in het havenwerk door deze richtlijn.

De SP heeft zich bij alle gelegenheden in het Europees Parlement uitgesproken voor verwerping van de Havenrichtlijn. Een eerder voorstel voor zo'n richtlijn werd in 2003 door een meerderheid van dat parlement al verworpen, maar de Europese Commissie is vastbesloten haar zin door te drijven. Op dinsdag 17 januari stemt het Parlement in Straatsburg over de nieuwe richtlijn. Erik Meijer zal ook daar het woord voeren namens de fractie en vragen om verwerping van de draconische maatregelen.