Nederlandse Aardolie Maatschappij


NAM Hoofdsponsor Wereld Kampioenschappen Atletiek voor Gehandicapten

11/01/2006

(gezamenlijk persbericht NAM en Euro Champ)

De NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) wordt hoofdsponsor van de IPC Athletics World Championships Assen 2006. Dat hebben NAM en Euro Champ vandaag in Assen bekend gemaakt.De NAM vindt dit sponsorschap een logisch vervolg op het succesvolle samenwerkingsverband dat er in 2003 ook al was met Euro Champ rond de Europese Kampioenschappen Atletiek voor Gehandicapten.

De NAM en Euro Champ waren toen zeer tevreden over de samenwerking tussen beide organisaties. Het werk van Euro Champ wordt door de NAM als zeer belangrijk ervaren. Niet alleen vanwege de goede organisatie van een topsportevenement, maar ook vanwege de talrijke Nevenprojecten die rond het WK worden georganiseerd, waaronder het scholenproject en het reïntegratieproject. Hierdoor is de kans groot dat er meer mensen gaan sporten en dat de beeldvorming over gehandicapten(sport) positief beïnvloed wordt.

NAM personeelsmanager Hans Jansen zei bij de bekendmaking van de samenwerking: "Dit past uitstekend binnen de bedrijfscultuur van de NAM, waar veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel staan. Bovendien sluit deze samenwerking uitstekend aan bij de maatschappelijk verantwoorde wijze waarop de NAM wil ondernemen. Dat uit zich in het streven van de NAM om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Naast economische haalbaarheid spelen het milieu en sociale verantwoordelijkheid een rol in de bedrijfsvoering van de NAM."

De directie van de NAM stimuleert haar medewerkers ook als vrijwilliger tijdens het WK aan de slag te gaan. Dit gebeurde ook tijdens de Europese Kampioenschappen van 2003. Tientallen NAM'ers meldden zich hier destijds voor aan. De verwachting is dat dit nu ook weer gebeurt.