3 e persbericht van woensdag 11 januari 2006

Eindhoven, 11-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie ontdekt illegalen en hoeveelheid softdrugs bij controle

Bij een controle door de politie in Woensel Zuid zijn woensdag tussen 15.00 en 18.30 uur vijf personen aangehouden. Er werd gecontroleerd in het kader van de Wet op de Vreemdelingen. De politie werkte samen met het BITE-team van de gemeente en de arbeidsinspectie.
* In een horecagelegenheid op de Edisonstraat werden 11 personen gecontroleerd. Twee personen bleken illegaal werkzaam te zijn in het bedrijf. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. Tegen de werkgever wordt proces-verbaal opgemaakt en de twee mannen met de Turkse nationaliteit zijn ingesloten.

* Van twee panden op de Johan van der Waalsweg werd de derde verdieping gesloten in verband met brandveiligheid.
* Bij een horecagelegenheid op de Boschdijk werden 20 personen gecontroleerd. Een Bulgaarse vrouw bleek illegaal werkzaam te zijn. Er zal een onderzoek worden ingesteld door de arbeidsinspectie. Tegen de werkgever wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw is ingesloten. Een illegale man met de Turkse nationaliteit is eveneens ingesloten. Van een Bulgaarse man werd het paspoort ingenomen en hij is verplicht zich te melden bij de Vreemdelingenpolitie.

* Bij een andere horecagelegenheid werden 21 personen gecontroleerd. Hun papieren waren in orde. In een woning boven de gelegenheid trof de politie meerdere tassen en emmers met hash en henneptoppen aan. Ongeveer 11 kilo aan softdrugs werden in beslag genomen en enkele honderden joints. Een 57-jarige Eindhovenaar is in de woning aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Strijpsestraat en Willemstraat zijn woensdag 16 bekeuringen uitgeschreven. Voor het rijden op een bromfiets zonder verzekeringsplaatje (1), voor het rijden door rood licht (6), voor het niet dragen van een gordel (1), voor het parkeren op een invalideparkeerplaats (3), voor het niet handsfree bellen (2), voor rijden zonder rijbewijs (1), voor het rijden zonder certificaat (1), voor te hard rijden (1).

Veldhoven: 25 bekeuringen bij snelheidscontrole

Dinsdagmiddag tussen 15.00 en 16.35 uur zijn bij een snelheidscontrole op de Dorpstraat 25 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 630 voertuigen gecontroleerd. Er mag in de Dorpstraat 50 km/u gereden worden. De hoogste snelheid die werd geregistreerd was 87 km/u.