Universiteit Nyenrode

China Instituut start programma Succesvol zaken doen in China


- PERSBERICHT - Breukelen, 11 januari 2005 Het China Instituut start met het programma Succesvol zaken doen in China. Het Nyenrode-instituut richt zich met dit programma op expats en mensen uit het bedrijfsleven die actief zijn in China of dit willen worden. Door een praktische en interactieve training krijgt men inzicht in het Chinese denken en onderhandelen. De tijdens het programma verworven kennis zal bijdragen aan een succesvolle manier van ondernemen in China.

Het China Instituut heeft inmiddels een kwalitatief en kwantitatief uitgebreid Chinees netwerk op- en uitgebouwd, waardoor Nederlandse en Chinese partijen snel en soepel contact met elkaar kunnen leggen. Het instituut werkt zakelijk en direct en vermijdt nadrukkelijk hoogdravende en weinig zeggende voordrachten en formele bijeenkomsten waarin protocol de agenda bepaalt. De dagelijkse praktijk en de concretisering van mogelijkheden staan centraal, ook in de programmas.

Zo is bijvoorbeeld het gedrag van Chinezen zo verschillend van wat men gewend is, dat menig Chinees avontuur eindigt in onbegrip en ergernis. Om succesvol te zijn in China is het belangrijk te begrijpen hoe Chinezen denken en voelen en om de drijfveren van Chinese zakenlieden te doorgronden. Daarnaast is het in China van belang een goed netwerk te hebben en vanuit het netwerk geïntroduceerd te worden. Via het programma komt men al direct in contact met een zwaar Chinees netwerk.

Het programma geeft geen uitgebreide theoretische verhandelingen, maar korte introducties gevolgd door praktijksimulaties, die met behulp van een tolk direct met een heuse Chinese delegatie in praktijk worden gebracht. Alle deelnemers worden in telkens verschillende rollen in de gelegenheid gesteld om alle facetten van het onderhandelingsproces met Chinezen te oefenen en te ervaren. De training wordt samen met de Chinese delegatie afgesloten met een Chinees diner op kasteel Nyenrode, waar Chinese gebruiken en tafeletiquette uitgebreid aan bod komen. Een belangrijke ervaring op zich.

Duur, locatie en data
Het eendaagse programma wordt van 9.30 tot 21.00 uur aangeboden op de Nyenrode Business Universiteit. De eerstvolgende mogelijkheid is dinsdag 7 februari 2006. Geïnteresseerden kunnen via het Nyenrode Programma Informatiecentrum op de hoogte worden gehouden.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (