Gemeente Brummen



Fora gemeenteraad

Op 11 en 12 januari 2006

Op woensdag 11 en donderdag 12 januari 2006 vinden er weer forumbijeenkomsten plaats in het gemeentehuis in Brummen. Het doel van de fora is het vergaren van informatie waardoor de vier politieke raadsfracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering later deze maand. Burgers en organisaties die invloed willen uitoefenen op gemeentelijke besluiten hoeven dus niet te wachten op de raadsvergadering, maar worden geadviseerd vooral gebruik te maken van de mogelijkheid om in en mee te spreken bij de forumbijeenkomsten.

De forumbijeenkomsten voor deze maand staan gepland voor woensdag- en donderdagavond 11 en 12 januari 2006. De bijeenkomsten zijn uiteraard openbaar en vinden plaats in de raadszaal. Iedereen is dus van harte welkom om deze bij te wonen. Aanvang is 20.00 uur.
Forum Samenleving

Op woensdag 11 januari 2006 vindt het forum Samenleving plaats. Het eerste inhoudelijke agendapunt is het rapport dat is uitgebracht door de werkgroep Hart van Oeken. Zij hebben een advies opgesteld over de wijze waarop de voormalige school in Oeken op een goede manier herbestemd kan worden. De werkgroep heeft onderzocht op welke wijze de sociale functie van de schoollocatie (en De Opkamer) behouden kan blijven. Tijdens het forum beraden de fracties zich over de wijze waarop ze met dit eindadvies van de werkgroep omgaan. Een ander onderwerp dat wordt besproken in het forum is een initiatiefvoorstel van de IPV-fractie over de invoering van het âburgerinitiatiefâ.
Forum Ruimte

In het forum ruimte, dat plaatsvindt op donderdag 12 januari 2006, komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: nota grondbeleid, indelen, benoemen en nummer woonplaatsen, wijken en buurten en een drietal moties. Zo heeft de IPV een motie ingediend over UMTS en GSM antenne-installaties in onze gemeente, de VVD over het verlenen van medewerking aan het verplaatsen van winkelpanden en het CDA over het inlopen van achterstanden bij ruimtelijke (bestemmings)plannen.

De beide forumbijeenkomsten beginnen overigens met een vragenuurtje. Zowel insprekers als raadsleden krijgen gelegenheid vragen te stellen aan de raad en het college. Insprekers worden als eerste in de gelegenheid gesteld hun inbreng te leveren, vervolgens de raadsleden. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om in te spreken over een onderwerp of een inhoudelijke vraag te stellen? Dan kunt u dit melden aan de griffier van de raad. Dit kan via telefoonnummer (0575) 56 85 97 of mailadres griffie@brummen.nl. Ook kan het voor aanvang van de bijeenkomst bij de griffier worden aangegeven..