Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Den Haag, Leeuwarden, 9 januari 2006

Presentatie advies bestuur Waddenzee

De Raad voor de Wadden en de Raad voor het openbaar bestuur overhandigen minister Dekker van VROM op donderdag 12 januari aanstaande hun gezamenlijke advies over de bestuurlijke organisatie van de Waddenzee.

Daaraan voorafgaand verzorgen de beide Raden een persconferentie waar de inhoud van het advies zal worden gepresenteerd en de belangrijkste conclusies worden toegelicht. De persconferentie vindt plaats op donderdag 12 januari om 11.00 uur in zaal Wandelganger 1 van het Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. U bent uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Het advies zal worden toegelicht door prof. dr. J. A. van Kemenade (voorzitter Raad voor het openbaar bestuur), mr. R.S. Cazemier (voorzitter Raad voor de Wadden) en prof. dr. F. Fleurke (voorzitter van de gezamenlijke projectgroep ter voorbereiding van het advies).

Aanleiding voor het advies is de onvrede over de bestaande bestuurlijke structuur voor de Waddenzee, die ook door de commissie Meijer in 2004 is gesignaleerd.

De Raad voor de Wadden en de Raad voor het openbaar bestuur zijn van mening dat de tijd rijp is voor een duurzame oplossing van de problemen die de afgelopen dertig jaar de discussie over de Waddenzee hebben gedomineerd. Zij komen daarom in hun advies met voorstellen voor ingrijpende wijzigingen in het huidige stelsel.

Indien u meer informatie wilt, kunt u het advies telefonisch (058 - 212 6015) reserveren bij de Raad voor de Wadden. Het advies wordt u dan donderdagochtend vanaf 09.00 uur per e-mail (onder embargo tot 12.00 uur) toegezonden.

Een inhoudelijk persbericht zal op donderdag 12 januari worden verstuurd.

Ook voor andere vragen kunt u contact opnemen met de Raad voor de Wadden, tel.nr. 058 - 212 60 15 (mevr. mr. J. Westinga, secretaris) of per e-mail: info@raadvoordewadden.nl.

Voor informatie en achtergrond over het werk van de Raden kunt u terecht op de websites: www.raadvoordewadden.nl

respectievelijk www.rob-rfv.nl.


---

Raad voor de Wadden, tel.nr. 058 - 212 6015, info@raadvoordewadden.nl

Raad voor het openbaar bestuur, tel.nr. 070- 426 7540, e-mail postbus-rob@minbzk.nl.