PERSBERICHT - 2006-01-12

Krant neemt ongecheckte publikatie over financiële problemen terug

AD: excuses over onjuist bericht Star Travel

Het Algemeen Dagblad maakt vanochtend excuses over zijn volledig onjuiste berichtgeving over de Star Travel reisbureaugroep. In een publicatie over de reisbureausector wekte de krant gisteren -ten onrechte- de suggestie dat de hele Star Travel-keten in problemen zou zijn.

Amateuristisch
TourPRess Holland Infoweb maakte gisterochtend al duidelijk, dat het bericht was gebaseerd op een onjuiste, wat amateuristische en blijkbaar in 't geheel niet gecheckte interpretatie van een mededeling op de website van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. ANVR gaf later op de dag een verklaring uit van dezelfde strekking.

Het AD schrijft, naar aanleiding van de commotie die woensdag, op de eerste dag van de Vakantiebeurs, over de ook voor de reisbureausector als geheel negatieve, publicatie in een berichtje onderaan pagina 2 onder de kop "Star Travel-keten niet in financiële nood" het volgende:

Onterecht
"In de berichtgeving over de slechte financiële situatie van reisbureaus, gisteren in het AD, is onterecht de suggestie gewekt dat de gehele Star Travel-keten in financiële nood verkeert. De melding van financieel onvermogen bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) betrof één franchise-ondernemer met bureaus in Woerden, IJsselstein en Pijnacker.

Met het overgrote deel van de 99 andere Star Travel-ondernemers, die zijn aangesloten bij de overkoepelende organisatie Franchise For All gaat het goed. Zij worden intern streng gecontroleerd op hun financiële situatie en zijn aangesloten bij de SGR".

Excuses
"Onze excuses", aldus besluit het bericht vanochtend in het Algemeen Dagblad.

Lees ook op deze site: Drie Star Travel reisbureaus in problemen. Zie het orgineel op http://www.tourpress.nl/index_vervolg_pers.php?id=4339