Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 12-01-2006 o Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Op de Grenadadreef heeft de politie een jongen aangehouden voor het inbreken in een vrachtauto.

Omstreeks 18.05 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een vrachtauto die geparkeerd stond op de Grenadadreef. Op het moment dat de agenten kwamen aanrijden zagen zij een jongen met een gereedschapskist onder zijn arm van de vrachtwagen vandaan komen lopen.

De 12-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt nog of de jongen de inbraak alleen heeft gepleegd. In overleg met de ouders zal gekeken worden naar een alternatieve straf.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Steenweg heeft de politie woensdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 14.50 uur een man goederen meenemen zonder dat hij deze afrekende. De 51-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Hij werd ingesloten voor verhoor.

UTRECHT Bij een winkel aan de Vondellaan heeft de politie een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij omstreeks 15.10 uur levensmiddelen had gestolen. Op het bureau heeft hij een bekennende verklaring afgelegd. Hij kreeg een boete van 130,=.

UTRECHT Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd woensdagmiddag aangehouden omdat hij in een winkel aan de St. Jacobsstraat voor ruim 500,= aan kleding had gestolen. De beveiliging had de man in de gaten gehouden omdat hij zich verdacht gedroeg. Op het moment dat hij met drie kledingstukken het pashokje inging en vervolgens met twee naar buiten kwam greep de beveiliging in.

Uiteindelijk bleek dat hij in een tas nog een aantal kledingstukken bij zich had en geprobeerd had de beveiligingslabels te verwijderen. De politie heeft de 24-jarige man ingesloten op het bureau.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Bij een winkel aan de Camera Obscuradreef heeft de politie woensdagmiddag twee personen aangehouden voor het plegen van een mishandeling.

Rond 15.40 uur kreeg de politie een melding dat er gevochten werd bij een winkel aan de Camera Obscuradreef. Ter plaatse trof de politie een grote groep personen aan voor de winkel. Door verschillende getuigen werd verklaard dat twee personen een 17-jarige jongen en een 41-jarige man beiden uit Utrecht verantwoordelijk waren voor de mishandeling van een medewerker van de winkel. De medewerker zou de personen hebben aangesproken op hun gedrag. De twee werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De 17-jarige jongen staat bij de politie bekend als veelpleger en had al een winkelontzegging.